Erciyesspor, bu kez başardı, ama..

Erciyesspor, bu kez başardı, ama..
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Kayseri Erciyesspor, ilk yarının kapanışını iyi yaptı. İkinci Lig Kırmızı Grupta zor günler geçiren ve 16 maçtır galibiyete hasret kalan Mavi-Siyahlılar, ilk yarının son haftasında evinde Kastamonuspor’u ağırladı. Maça hızlı başlayan ve bir çok gol pozisyonuna giren Erciyesspor, güçlü rakibiyle 0-0 berabere kaldı.

-2 puanla ligin son sırasında yer alan Mavi-Siyahlılar, zorlu 3 puan düellosunda ilk 45 dakikada rakibine karşı son derece etkin oynasada gol atamadı. Karşılaşmanın 2.yarısında baskılı futbol ile gol arayan Erciyesspor, beklediği golü bulamadı.

Ligde 17 haftada Tokatspor maçından sonra Kastomuspor karşısında da berabere kalan Mavi-Siyahlılar, kendisi gibi ligin alt sıralarında yer alan Kastamonuspor’dan 1 puan koparabildi.

Tribün desteğini arkasına alan Erciyesspor, böylelikle 63 gün sonra puan alabildi.

TFF’den aldığı 3 puan silme cezasının ardından -2 puanda ligin son sırasında yer alan Kayseri Erciyesspor, deyim yerinde galibiyet almayı unuttu. En son PTT 1.Lig’de Samsunspor karşısında 3-0 galibiyet alan Kayseri Erciyesspor, 2.lig’e düştükten sonra ligde 17 haftada tek bir galibiyet bile alamayarak ligin dibini boyladı. Üst üste yaşadığı sıkıntılar ile kapanma aşamasına kadar gelen Mavi-Siyahlılar, Spor Toto 2.Lig Kırmızı Grubun ilk yarısını son sırada -1 puanda tamamladı. Mavi-Siyahlılar, ligin 17 haftasında 2 beraberlik ve 15 mağlubiyet aldı. Kalesinde 50 gol gören Erciyesspor, ligin en çok gol yiyen takımı da oldu. Kalesini bu sezon ilk kez gole kapayan Mavi-Siyahlılar, rakip fileleri de toplam 12 kez havalandırabildi.

Teknik direktör Mustafa Şimşek Özkeş, “Galip gelemedik, ama yenilmedik” dedi. “1 puan iyi puan” diye sözlerini sürdüren Özkeş, Ligde istedikleri sonuçları alamadıklarını ve kulüp olarak sıkıntılı günler yaşadıklarını belirterek, “Ligin ilk yarınsın son haftasında Kastamonuspor ile evimizde 0-0 kalarak sahadan 1 puanla ayrıldık. Ligde istediğimiz başarıyı yakalayamadık, ama yinede 1 puan bize teselli verdi. Ligin 2.yarısına takviyeler yaparak daha iyi hazırlanıp, ligde kalacağız.” diyerek açıklamalarını sonlandırdı.