Erciyes Anadolu Holdingi eski sahipleri alabilir mi? İddialarla ilgili flaş açıklama

TMSF Başkanı Muhiddin Gülal'dan, yargı kararı vurgusu...

Erciyes Anadolu Holdingi eski sahipleri alabilir mi? İddialarla ilgili flaş açıklama
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Haber: Cafer ZENGİN-  TMSF Başkanı Muhiddin Gülal,  Erciyes Anadolu Holding yönetimine teşekkür etti. 
'DÜN FETÖ’NÜN FİNANSMANINDA KULLANILAN BU İMKANLAR ŞİMDİ DEVLET, MİLLET İÇİN KULLANILIYOR'
İstanbul'da düzenlenen basın toplantısında konuşan ve milletin emanetine sahip çıkıldığını dile getiren Gülal, "Bu hassasiyet nedeniyle  bizi millete, devlete mahçup etmeyen CEO'muza sonsuz teşekkürler ediyorum. TMSF bünyesindeki bu şirketler bugünden itibaren dünden daha kuvvetlidir. Dün FETÖnün finansmanında  kullanılan bu yapının imkanları artık millet, devlet ve çocukların ihtiyaçlarına kullanılmaktadır" diye konuştu. 
KÜÇÜK HİSSEDARLARLA İLGİLİ DİKKAT ÇEKEN GELİŞME 
Küçük hissedarlar ile ilgili yaşanan sıkıntıların çözümü için çalıştıklarını da kaydeden Gülal, "Küçük hissedarlarla ilgili yasa çalışması var. Mağduriyetleri gidermek istiyoruz" dedi. 
O KARAR BİZİ ÜZDÜ, AMA YENİDEN TMSF'YE GEÇTİ
Kayseri'de de konuşulan FETÖ nedeniyle TMSF'ye geçen bazı şirketlerin eski sahiplerine yargı kararıyla iade edilme konusunda yaşanan tartışmalarla ilgili de açıklama yapan TMSF Başkanı Gülal, "Bir şirkete Kayyum kararını mahkemeler veriyor, iade kararının da mahkemeler veriyor. Hukuk devletinde mahkeme kararını uygulamama haddimize değil. Ali Çelik denen bu örgütün tepe yöneticilerine dair bir şirketin iade ediliyor olması hem biz de hem de kamuoyunda üzüntüyle karşılandı. Bu sabah itibariyle düzeltildi ve TMSF kayyumuna, yönetime verildi. Ali Çelik denen zat FETÖ’nün en kritik, önemli şahsiyetlerinden birisi. 15 Temmuz ana davasından  adı var. 861 kez bylock trafiği tespit edilmiş. Şu an TMSF'ye yeniden devredildi. 

ERCİYES ANADOLU HOLDİNG NE OLACAK? 
Erciyes Anadolu Holdingle ilgili durum hakkında da açıklama yapan Gülal, şu an verilen müsadere (devletin el koyması) kararının Yargıtay'da olduğuna dikkat çekti. Gülal, "Yargıtay onarsa holdingin ilerde satışı da gündeme gelebilir. Şu an  mahkemenin ne karar vereceği bekleniyor. Ondan sonra bu süreç de şekillenecek. Yargı kararı sonrasında bu süreçler netlik kazanacak" dedi.