Erciyes Anadolu Holding'in satılan şirketinin yeni sahipleri kim?

Geçtiğimiz yılın kasım ayından başlayan Kayseri ekonomisinin lokomotif şirketi olan Erciyes Anadolu Holding'in satış süreci devam ediyor. Doqu Home'nin yeni patronu Anadolu Güçbirliği Holding A.Ş.'nin ortakları kimler? Detaylar Kayseri Olay'da...

Erciyes Anadolu Holding'in satılan şirketinin yeni sahipleri kim?
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Kayseri ekonomisinin önemli aktörlerinden biri olan Erciyes Anadolu Holding'in satış süreci devam ediyor. Geçtiğimiz Kasım ayından bu yana sürdürülen bu süreçte, holding bünyesindeki şirketlerden Doquhome'nin satışı gerçekleştirildi.

Talipli olarak Anadolu Güçbirliği şirketini gündeme taşımıştık

8 Mart 2024 tarihinde ihalesi yapılan Doqu Ev Tekstili Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi’nin ihale sonucuyla ilgili o dönemde yetkililerden resmi  bir açıklama yapılmasa da kulislere yansıyan bilgileri gündeme getirerek Erciyes Anadolu Holding'in Doğu Anadolu’daki en büyük bayisinin sahibi Abdulkadir Karavil önderliğinde kurulan ve bazı bayilerinin de ortak olduğu Anadolu Güçbirliği adlı şirketin Doqu’ya talip olduğunu belirtmiştik.

Erciyes Anadolu Holding'in satılan şirketinin yeni sahipleri kim?

CEO Ertekin, 'Doquhome ihaleyi alan şirket adına tescil edilmiştir'

Geçtiğimiz günlerde Erciyes Anadolu Holding CEO'su Alpaslan Baki Ertekin, ilk satışın gerçekleştiğini ve Doquhome'nin yeni sahibinin Anadolu Güçbirliği Holding A.Ş. olduğunu açıkladı. 13 Mart 2024 tarihinde Doquhome için muhammen bedel üzerinde geçerli bir teklif alındığını belirten CEO Ertekin, “TMSF ve Rekabet Kurulu’nun onay süreçlerinin işleyeceğini basın bülteni ile duyurmuştuk. TMSF fon kurulu ve Rekabet kurumunun satışın uygun olduğuna karar vermesi sonrasında ihaleyi alan firma ihale bedelini peşin olarak ödemiş ve bugün itibarı ile Kayseri Ticaret Sicil gazetesinde Doquhome ihaleyi alan şirket adına tescil edilmiştir. Hayırlı uğurlu olsun' açıklamasında bulunmuştu.

Doquhome'nin yeni sahibi Anadolu Güçbirliği Holding 

Kayseri’nin lokomotif şirketi Erciyes Anadolu Holding’e ait Doquhome’nin yeni sahibi gündeme taşıdığımız gibi Anadolu Güçbirliği Holding Anonim Şirketi oldu. Ticaret Sicil Gazetesinde söz konusu gelişmeyle ilgili olarak ise, 'Şirket tek pay sahipli bir anonim şirketidir. Bu pay sahibi Esenler İstanbul adresinde ikamet eden Türkiye Cumhuriyeti uyruku Anadolu Güçbirliği Holding Anonim şirketidir' denildi.

Erciyes Anadolu Holding'in satılan şirketinin yeni sahipleri kim?

Anadolu Güçbirliği Holding ortakları kimler?

Peki Kayseri kamuoyu tarafından da merak edilen Doqu Home’nin yeni sahibi Anadolu Güçbirliği Holding Anonim Şirketinin ortakları kimler? Şirket ne zaman kuruldu? 

Anadolu Güçbirliği Holding Anonim Şirketi Türkiye Sicil Gazetesi'nden edindiğimiz bilgilere göre 09.02.2024 tarihinde tescili yapılarak İstanbul merkezli olarak kuruldu. Üretim, pazarlama, gayrimenkul ve lojistik sektörlerinde faaliyet gösteren Abdulkadir Karavil Grubun sahibi Diyarbakırlı iş adamı Abdulkadir Karavil Anadolu Güçbirliği Holding Yönetim Kurulu Başkanlığını üstlenen isim oldu.

Yönetim Kurulu Başkanlığını Karavil üstlendiği ve bayilerin bir araya gelerek kurdukları Anadolu Güçbirliği Holding’in Yönetim Kurulu Başkan Vekili ise Kahramanmaraşlı iş adamı Ahmet Kamil Şirikçi olurken Yönetim Kurulu Üyeleri ise Mustafa Siviş, Lütfi Beşdok, Hakan Öztürk, Serdar Karavil, Mehmet Karavil’dir.

Türkiye Sicil Gazetesi'nde şirketin kurucuları ise Byvill Mobilya Anonim Şirketi (Ankara), Doru Mobilya Dayanıklı Tüketim Malları Pazarlama Anonim Şirketi (Kahramanmaraş), Yön Dayanıklı Tüketim Malları Pazarlama Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi (Ankara), Garanti Mobilya Ticaret ve Sanayi Limited Şirketi (Erzurum), Mobipa Mobilya Tekstil İnşaat Nakliye Petrol Ürünleri Süper Market ve Turizm Sanayi Ticaret Anonim Şirketi (Bursa), Gü-Nep Dayanıklı Tüketim Malları Pazarlama ve Ticaret Anonim Şirketi (Adana), Batılı Mobilya Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi (İzmir), Gürpınar Pazarlama ve Ticaret Anonim Şirketi (İzmir), Serdar Karavil, Hasan Çağlayan, Mustafa Siviş bulunmaktadır.