Erciyes Anadolu Holding'in o şirketi satıldı mı?

Resmi Gazete'nin 10 Mayıs 2024 tarihli sayısında yayımlanan ilanla 25 Haziran 2024 saat 10:00'da satış ihalesi yapılacağı duyurulan Erciyes Anadolu Holding şirketlerinden Mondihome'un satıldı mı? Ayrıntılar Kayseri Olay haber bülteninde…

Erciyes Anadolu Holding'in o şirketi satıldı mı?
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu (TMSF) Kayseri’nin en önemli sanayi kuruluşlarını bünyesinde barındıran ve Hazine mülkiyetinde bulunan Erciyes Anadolu Holindg’e bağlı şirketlerin satılacağını açıklamıştı.

İhale 25 Haziran diye açıklanmıştı

Bu bağlamda; TMSF, 10 Mayıs 2024 tarihli Resmi Gazete’de yayımlanan ilanla Türkiye’nin önemli markaları arasında yer alan Mondihom’un ihale süreci hakkında bilgi paylaşarak, ihalenin 25 Haziran 2024 tarihinde gerçekleştireceğini duyurmuştu.

Erciyes Anadolu Holding'in o şirketi satıldı mı?

Ne kadar ücret isteniyor?

Muhammen bedeli 1 milyar 200 milyon lira olarak belirlenen Mondihome’a talip olanyatırımcıların, ihale şartnamesi kapsamında hazırladıkları kapalı teklif zarflarını, en son 24 Haziran 2024 saat 16:30’a kadar TMSF İştirakler ve Gayrimenkuller Daire Başkanlığı’na teslim etmeleri gerekiyordu. Yine paylaşılan bilgi kapsamında; kapalı zarf ile verilen tekliflerin 25 Haziran 2024 saat 10:00’da TMSF Genel Merkezinde teklif veren yatırımcıların huzurunda açılarak İhale Komisyonu tarafından değerlendirilecek ve açık artırmaya geçileceği ifade edilmişti. 

Henüz bir açıklama yapılmadı! Mondihome ihalesi ne oldu?

Bugün 28 Haziran 2024… İhalenin üzerinden 3 gün geçti ancak Mondihome’un satışıyla ilgili, TMSFya da Erciyes Anadolu Holding tarafından henüz kamuoyu ile bilgi paylaşılmadı. Kayseri kamuoyu, ihaleye kaç firmanın katıldığı, kimlerin katıldığı, istenen rakama ulaşılıp ulaşılmadığı gibi soruların yanıtlarını merak ediyor.