Erciyes Anadolu Holding'deki satış ihaleleri ile ilgili yeni gelişme!

Erciyes Anadolu Holding bünyesinde bulunan şirketlerin satış süresine ilişkin merakla takip edilirken iki şirketin daha ihalesi yapıldı. Detaylar Kayseri Olay haber merkezince derlediğimiz Kayseri haber bülteninde.

Erciyes Anadolu Holding'deki satış ihaleleri ile ilgili yeni gelişme!
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Kasım 2023 yılında konuşulmaya başlanan, 2024 yılının ilk aylarından itibaren şirketlerin satışa çıkmaya başladığı Erciyes Anadolu Holding’in satış sürecine ilişkin tüm detaylar yakından takip ediliyor. Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu (TMSF) bünyesinde satış süreci devam eden Erciyes Anadolu Holding'de dikkat çeken gelişmeler de yaşanıyor.

Holdingin bir şirketi satıldı

İlk olarak tekstil firmaları ile ihale süreci başlayan holding, Weavers, Doqu Home, Gümüşsuyu Halı ve Vellteks'in satış ihaleleri mart ayında tamamlandı. 

5 Mart'ta Weavers ile başlayan İhale süreci ve sırasıyla 8 Mart'ta Doqu Home, 12 Mart'ta Gümüşsuyu Halı ve 13 Mart'ta Vellteks Tekstil için gerçekleştirildi. 4 firmadan sadece Doqu Home için muhammen bedel üzerinde geçerli bir teklif alınırken, diğer firmalar için tekliflerde uygun şartlar sağlanamadı.

8 şirket daha satışa çıktı

Diğer yandan geçtiğimiz günlerde holdingin 8 şirketi daha satışa çıkarıldı. Satış ihaleleri açıklanan firmalar şöyle; Bizim Menkul Değerler A.Ş, Muradiye Elektrik Üretim A.Ş, Gün Güneş Enerjisi A.Ş, Betim Enerji Yatırım A.Ş, Sibelres Enerji Üretim A.Ş., RGH Enertürk A.Ş, Hes Kablo, Erciyes Çelik Halat A.Ş.

2 şirketin ihalesi gerçekleştirildi

Satışa çıkan Bizim Menkul Değerler A.Ş’nin satış ihalesi 13 Ağustos Salı, Muradiye Elektrik Üretim A.Ş’nin satış ihalesi ise 14 Ağustos Çarşamba günü gerçekleştirildi. İhalelerin sonuçlarına ilişkin TMSF ya da Erciyes Anadolu Holding CEO’su Alpaslan Baki Ertekin’den henüz bir açıklama gelmedi. Gün Güneş Enerjisi A.Ş’nin satış ihalesi de 16 Ağustos Cuma (yarın) yapılacak.