Erciyes Anadolu Holding Ceo'su Ertekin: Enkaz devraldık…

Erciyes Anadolu Holding Ceo'su Alpaslan Baki Ertekin, TMSF bünyesindeki holdinge bağlı şirketlerin satışıyla ilgili konuştu. Ertekin, 2013-2016 yılları arasında Holdingin çok kötü yönetildiği, 6 yıl önce enkaz olarak devraldıklarında piyasa değeri 300 milyon dolar olan Hes Kablo'yu 660 milyon dolara yükselterek, satışa çıkardıklarını ifade etti. Ayrıntılar Kayseri Olay haber bülteninde…

Erciyes Anadolu Holding Ceo'su Ertekin: Enkaz devraldık…
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Boyçelik Erva Spor Okulu’nun açılışında konuşan Erciyes Anadolu Holding Ceo’su Alpaslan Baki Ertekin, kamuoyunun yakından takip ettiği holdinge ait şirketlerin satışı ile ilgili de bilgi paylaştı. 6 yıl önce düzenlediği basın toplantısında, sorulan bir soru üzerine 2013-2016 yılları arasında özellikle iki şirketin çok kötü yönetildiğini açıkladığını hatırlatan Erteken, ‘Hani siyasilerden çok sık duyarız, ‘Enkaz devraldık’ diye. 2013-2016 yılları arasında o zamanki ismiyle Boydak Holding, çok kötü yönetilmiş. Özellikle iki şirket çok çok kötü yönetilmiş. Bir tanesi HES Kablo, diğeri enerji şirketleri demiştim. Zaten gazete kupürlerine baktığınızda onların hepsi hala internette duruyor. İşte dün ve bu bugün, o 2013-2016 yılları arasında çok kötü yönetilen, sattığı malın parasını 145 günde toplayamayan, malını peşin alan, yüzde 3,5-4 ebitda ile çalışan, 300 milyon dolar piyasa değeri olan HES Kablo bugün 45 günde parasını toplayan, yüzde 16 ebitda ile çalışan ve 660 milyon dolardan satışa çıkan bir şirket oldu.

Bu şirketler bu kadar iyi yönetildi bu 6 sene içinde. Ben de bugün bu şirketleri, devletin iradesiyle, buraları satmak ne buradaki CEO'nun ne de başka birinin vereceği bir karar. Buraları satmak devletin iradesi. Devlet böyle bir karar aldı. 6 yıl işletti. Bugün satıyor. Bizlere düşen de en iyi fiyatlarla buraları satıp yeni sahiplerine devretmek.

Bununla ilgili olarak da bütün paydaşların yapıyor oldukları yorumlarda, icraatlarda buna uygun kararlar alacaklarını ve o şekilde konuşacaklarını umut ediyorum.‘ diye konuştu. 

Ülkeye örnek teşkil edecek bir valimiz var!

Kayseri’de 30 Haziran tarihinde meydana gelen olaylarla ilgili olarak da değerlendirmelerde bulunan Ertekin, açıklamalarını şöyle sürdürdü: ‘Son dönemde Kayseri'de yaşanan olaylarla ilgili bir tweet atmıştım ama buradan yinelemek istiyorum. Biz Kayserililer olarak, ben 6 yıldır Kayseri'de yaşayan, kendini Kayserili hisseden bir vatandaşım. Biz Kayseri valimizden de Kayseri Emniyet Müdürümüzden de razıyız.  Başarıları ortada, yaptıkları ortada. Bu ülkeye örnek model teşkil edecek bir valimiz var. Bakın bugün o açılışını yaptığınız Erva Spor Okulları, Türkiye'nin başka bir ilinde olan bir şey değil. Bundan 3-5 hafta önce açılışını yapmış olduğumuz kadın kooperatifleri fuarı Türkiye'nin başka yerinde olan şeyler değil.’