Erciyes Anadolu Holding CEO'su açıkladı! İlk satış gerçekleşti! Bakın o firmayı kim satın aldı?

Kayseri'de kurulu bulunan ve TMSF tarafından satış süreci devam eden Erciyes Anadolu Holding'de ilk firmanın satış işlemi gerçekleşti. CEO Alpaslan baki Ertekin açıkladı.

Erciyes Anadolu Holding CEO'su açıkladı! İlk satış gerçekleşti! Bakın o firmayı kim satın aldı?
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Erciyes Anadolu Holding'de satış süreci devam ediyor. CEO Alpaslan Baki Ertekin, ilk satışın gerçekleştiğini açıkladı. Holding bünyesindeki Doqu Home satıldı. Satın alan şirket adına da tescil edildi. 

Satın alan şirket peşin ödeme yaptı

CEO Alpaslan Baki Ertekin konuyla ilgili olarak, '13 Mart 2024 tarihinde Doqu Home için muhammen bedel üzerinde geçerli bir teklif aldığımızı ve Doqu Home'un satışı için önümüzdeki dönemde TMSF ve Rekabet Kurulu’nun onay süreçlerinin işleyeceğini basın bülteni ile duyurmuştuk. TMSF fon kurulu ve Rekabet kurumunun satışın uygun olduğuna karar vermesi sonrasında ihaleyi alan firma ihale bedelini peşin olarak ödemiş ve bugün itibarı ile Kayseri Ticaret Sicil gazetesinde Doquhome ihaleyi alan şirket adına tescil edilmiştir. Hayırlı uğurlu olsun. 25 Haziran’da yapılan Mondihome ihalesinde tekliflerde uygun şartlar sağlanamamıştır. Mondihome için ileri bir tarihte tekrar ihaleye çıkılması planlanmaktadır' dedi. Peki kim satın aldı?

Erciyes Anadolu Holding CEO'su açıkladı! İlk satış gerçekleşti! Bakın o firmayı kim satın aldı?

Doqu Home kime satıldı?

Diğer yandan Ticaret Sicil Gazetesinde söz konusu gelişmeyle ilgili olarak, 'Şirket tek pay sahipli bir anonim şirketidir. Bu pay sahibi Esenler İstanbul adresinde ikamet eden Türkiye Cumhuriyeti uyruku Anadolu Güçbirliği Holding Anonim şirketidir' denildi. 

Erciyes Anadolu Holding CEO'su açıkladı! İlk satış gerçekleşti! Bakın o firmayı kim satın aldı?

Anadolu Güçbirliği Holding Anonim şirketi hakkında

Diğer yandan Egeli işadamlarının oluşturduğu Güçbirliği, özelleştirilen şirketlere talip olma, büyük ihalelere katılma ve dış ticaret amaçları ile başta tekstil olmak üzere turizm, bankacılık, marketçilik, inşaat ve taahhüt işleri gibi değişik sektörlerde de faaliyet gösteriyor. Türkiye'de bu alandaki ilk örnek. Tek şirket çatısı altında 100 işadamının katılımı ile kurulmuştu.

Erciyes Anadolu Holding CEO'su açıkladı! İlk satış gerçekleşti! Bakın o firmayı kim satın aldı?

Muhammen bedeli 455 milyon TL olarak belirlenmişti

İstikbal Mobilya, ev tekstili markası Doqu Home’daki yüzde yüz olan payını açık ihale usulüyle satışa çıkardı. Doqu Home'un muhammen bedeli 455 milyon TL olarak belirlenmişti. Marka, zengin ürün koleksiyonları yanında elyaf üretimi ile de sektörde dikkat çekiyor. 

Satış ihalelerinde son gelişmeler

Erciyes Anadolu Holding'den bi rsüre önce 'Satış İhalelerinde Son Gelişmeler' başlığıyla şu açıklama yapılmıştı: Erciyes Anadolu Holding'in lider tekstil firmaları olan Weavers, Doqu Home, Gümüşsuyu Halı ve Vellteks'in satış ihaleleriyle ilgili süreçte önemli aşamalar kaydedildi. Geçtiğimiz haftalarda Erciyes Anadolu Holding ve Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu ( tarafından duyurulan ihaleler, dünyanın önde gelen bağımsız değerleme şirketi tarafından hazırlanan raporlarla desteklendi. Bu raporlar doğrultusunda belirlenen muhammen bedellerle yapılan satış ihaleleri, 13 Mart 2024 'te tamamlandı. İhale süreci, 5 Mart'ta Weavers ile başladı ve sırasıyla 8 Mart'ta Doqu Home, 12 Mart'ta Gümüşsuyu Halı ve 13 Mart'ta Vellteks Tekstil için gerçekleştirildi. Doqu Home için muhammen bedel üzerinde geçerli bir teklif alınırken, diğer firmalar için tekliflerde uygun şartlar sağlanamadı Doqu Home'un satışı için önümüzdeki dönemde TMSF ve Rekabet Kurulu’nun onay süreçleri işleyecek. Weavers, Gümüşsuyu Halı ve Vellteks için ise ilerleyen günlerde yeniden ihale yapılması planlanıyor.

Erciyes Anadolu Holding CEO'su açıkladı! İlk satış gerçekleşti! Bakın o firmayı kim satın aldı?

Doqu Home hakkında 

1957 yılında Kayseri’de temelleri atılan ve Türkiye sınırlarını aşarak dünyaya uzanan Erciyes Anadolu Holding, bugün faaliyetlerini bünyesindeki 30 şirket ile mobilya, tekstil, kimya, pazarlama, kablo ve tel, demir çelik, lojistik, enerji, finans ve havacılık gibi birçok alanda sektör lideri olarak sürdürmektedir. Erciyes Anadolu Holding, bünyesinde Bellona, İstikbal, Mondi, Hes Kablo, Boyteks, Form Sünger gibi lider markaları bulundurmaktadır. Doqu Ev Tekstili Sanayi ve Ticaret A.Ş Erciyes Anadolu Holding’e bağlı bir grup şirketidir. Doqu Home, ev tekstili sektöründe faaliyet göstermekte olup; yatak odası tekstili, banyo grubu tekstili, bebek grubu tekstili ve aksesuar ürün grubunda üretim ve tedarik yapmaktadır. 2019 yılında Kayseri’de kurulan Doqu Ev Tekstili Sanayi ve Ticaret A.Ş., üretime de aynı yıl başlamıştır. Kendi öz kaynaklarından yaptığı yatırımlarla sürekli büyüyen Doqu Home, 32.000 metrekare kapalı alan, 20.000 metrekare açık alan, toplam 545 çalışan sayısı ile ev tekstili ve elyaf üretiminde faaliyet göstermektedir.