Erciyes Anadolu Holding bünyesindeki hangi şirketler satıldı? Son durum ne? Resmi açıklama geldi

Kayseri'de kurulu bulunan ve TMSF tarafından yönetilen aynı zamanda satış süreci de devam eden Erciyes Anadolu Holding'de hangi şirketler satıldı? Bazı şirketlerle ilgili son durum ne? Merak edilen konuyla ilgili resmi açıklama geldi. Detaylar Kayseri haber bülteninde.

Erciyes Anadolu Holding bünyesindeki hangi şirketler satıldı? Son durum ne? Resmi açıklama geldi
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Kayseri'de kurulu bulunan ve Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu (TMSF) tarafından satış süreci devam eden Erciyes Anadolu Holding ile ilgili dikkat çeken gelişme. TMSF holding bünyesinde bulunan ve satış süresi devam eden bazı şirketlerle ilgili açıklama yaptı. Açıklamayı Erciyes Anadolu Holding CEO'su Alpaslan Baki Ertekin de 'İhalelerimizle ilgili güncel bilgiler' diyerek paylaştı. Peki, söz konusu şirketlerle ilgili son durum ne? İşte kamuoyunun da merak ettiği konuyla ilgili yapılan resmi açıklamanın detayları. 

Erciyes Anadolu Holding bünyesindeki hangi şirketler satıldı? Son durum ne? Resmi açıklama geldi

TMSF'den şeffaflık vurgusu

TMSF'den yapılan açıklamada, 'Yargılama sürecinin neticesinde müsadere kararı verilen ve mülkiyeti Hazine’ye geçen Erciyes Anadolu Holding’e bağlı şirketlerin satış ihaleleri devam etmektedir. Şeffaflık ilkesinin gereği olarak ihale duyuruları Resmî Gazete, Kurumumuzun internet sitesi ve Türkiye’nin en çok tiraja sahip beş gazetesinin ikisinde yayımlanmıştır' ifadeleri kullanıldı.

Erciyes Anadolu Holding bünyesindeki hangi şirketler satıldı? Son durum ne? Resmi açıklama geldi

İşte TMSF tarafından yapılan ve ihale sonuçlarına da yer verilen o açıklama;

İhale sonuçları aşağıdaki gibidir:
Bizim Menkul Değerler A.Ş
Bizim Menkul Değerler Anonim Şirketi’nin Hazineye ait %100 oranındaki paylarının satışı için 13.08.2024 tarihinde gerçekleştirilen ihalede, ihale şartnamesi kapsamında uygun teklif sunulmamış, ihale sonlandırılmıştır.
Muradiye Elektrik Üretim A.Ş
Muradiye Elektrik Üretim Anonim Şirketi’nin Hazineye ait %100 oranındaki paylarının satışı için 14.08.2024 tarihinde gerçekleştirilen ihalede, ihale şartnamesi kapsamında uygun teklif sunulmamış, ihale sonlandırılmıştır.
Gün Güneş Enerjisi Elektrik Üretim Sanayi ve Ticaret A.Ş
Gün Güneş Enerjisi Elektrik Üretim Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi’nin Hazineye ait %100 oranındaki paylarının satış ihalesi 16.08.2024 tarihinde gerçekleştirilmiştir. İhalede, muhammen bedelin üzerinde en yüksek teklifi veren 3 yatırımcı için Rekabet Kurumu izin süreci başlatılmıştır.
Betim Enerji Yatırım Üretim ve Ticaret A.Ş
Betim Enerji Yatırım Üretim ve Ticaret Anonim Şirketi’nin Hazineye ait %100 oranındaki paylarının satış ihalesi 20.08.2024 tarihinde gerçekleştirilmiştir. İhalede en yüksek teklifi veren 3 yatırımcı için Rekabet Kurumu izin süreci başlatılmıştır.
Sibelres Elektrik Üretim A.Ş
Sibelres Elektrik Üretim Anonim Şirketi’nin Hazineye ait %100 oranındaki paylarının satış ihalesi 21.08.2024 tarihinde gerçekleştirilmiştir. İhalede en yüksek teklifi veren 3 yatırımcı için Rekabet Kurumu izin süreci başlatılmıştır.
Rhg Enertürk Enerji Üretim ve Ticaret A.Ş
RHG Enertürk Enerji Üretim ve Ticaret Anonim Şirketi’nin Hazineye ait %100 oranındaki paylarının satışı için 27.08.2024 tarihinde gerçekleştirilen ihalede, ihale şartnamesi kapsamında uygun teklif sunulmamış, ihale sonlandırılmıştır.