'Erbakan hoca onların malı mıymış?'

'Erbakan hoca onların malı mıymış?'
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

KAYSERİ’de, 16 Nisan’da yapılacak referanduma az bir süre kala kent merkezinde bazı noktalara asılan  “Erbakan fotoğraflı Başkanlık sistemi” afişleri Saadet Partilileri kızdırdı. Saadet Partisi Kayseri İl Başkanı Mahmut Arıkan, “İstismar edilmedik hiçbir şey bırakmadınız. Yazıklar olsun ahlak yoksunları” ifadelerini kullanmıştı. Arıkan’a cevap çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki’den geldi. Bakan Özhaseki Kayseri Olay’ın konuya ilişkin sorusuna, “Erbakan Hoca onların malı mı? “Hiç ağzını açmayacak tek parti varsa Saadet Partisi’dir.” cevabını verdi.

Kayseri’de özellikle kent merkezinde bazı noktalara 16 Nisan'da yapılacak referandum öncesi, merhum siyasiler; Turgut Özal, Necmettin Erbakan, Alparslan Türkeş ve Muhsin Yazıcıoğlu’nun fotoğraflarının ve Başkanlık sistemi mesajlarının yer aldığı afişler asıldı.

Şehrin en işlek noktalarına asılan afişlerde Saadet Partisi eski lideri Necmettin Erbakan’ın fotoğrafının altına “Daha hızlı kalkanıma için Başkanlık sistemini mecburi görüyoruz” ifadeleri yer almıştı. Asılan bu ilanlara tepki gösteren Saadet Partisi İl Başkanı Mahmut Arıkan, sosyal paylaşım sitesi üzerinden Erbakan fotoğrafının yer aldığı afişi paylaşan Arıkan, tepkisini şu ifadelerle dile getirdi:  “İstismar edilmedik hiçbir şey bırakmadınız. Yazıklar olsun ahlak yoksunları. İstismar ettiğiniz insan, sizi Siyonizm'in en büyük hizmetkârı ilan etmişti.” ifadelerini kullanmıştı. Saadet Partisi, bu konuda Kocasinan 2’inci İlçe Seçim Kurulu Başkanlığı’na da dün başvurarak, söz konusu afişlerin kaldırılması talebinde bulunmuştu. Yaşanan bu gelişmelerin ardından referandum çalışması için Kayseri’de bulunan ve esnaf ziyaretleri gerçekleştiren Bakan Özhaseki’ye Kayseri Olay Haber Merkezi Arıkan’ın afişlere ilişkin açıklamalarını sordu. Bakan Özhaseki Saadet Partilileri kızdıran afiş konusunda “Hiç ağzını açmayacak tek parti varsa Saadet Partisi’dir” Erbakan’ın eğer Milli Nizam Partisi’nden itibaren bütün seçim beyannamelerinde başkanlıkla ilgili sözleri varsa bu saklanacak bir şey değil. Erbakan Hoca onların malı mıymış? Eğer onların malıysa çocukları niye yanlarında değiller? Bu işlerden vazgeçsinler. Dün Erbakan Hoca’nın etrafında binlerce bakan vardı, şimdi 3-4 kişi Erbakancılık yapıp da ‘Erbakan bizimdir’ diyorsa güleriz” diye konuştu.

Haber-Fotoğraf: Güler Ruhsar AKTAŞ