Erbakan'dan ortağına 'Kandırılmış olabilirler'

Kürecik üssünün Siyonist rejimi korumak amacıyla kurulduğunu belirten Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan, sorulan bir soru üzerine, AK Parti iktidarının birçok konuda kandırıldığını söylediğini belirterek, 'Bu konuda da kandırılmış olabilirler' dedi. Ayrıntılar Kayseri Olay Gazetesi olarak hazırladığımız haber bülteninde…

Erbakan'dan ortağına 'Kandırılmış olabilirler'
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan, Kayseri Gazeteciler Cemiyeti’nde basın mensuplarıyla bir araya geldi. Konuşmasının başında Gazze’de yaşanan katliamlara değinen Erbakan, babası Merhum Necmettin Erbakan’ın hayatı boyunca Siyonist tehlikeye dikkat çektiğini belirterek, “Bundan 30 sene, 40 sene, 50 sene evvel siyonizmin ne olduğunu insanlar bilmezken bunun hedeflerini, yapısını, amaçlarını kurmuş olduğu organizasyonları, milletimize ve bütün İslam alemine, insanlara tanıttı, anlattı. Uyarısını yaptı. Ve bütün insanlığın düşmanı olan bir canavar olduğunu Siyonizmin ortaya yani sadece Filistin'le sınırlı değil bu iş. Ortadoğu'yu, İslam alemini ve hatta Allah vermesin Türkiye'yi yutmaya çalışan bir canavar. Dolayısıyla bununla etkili bir mücadele yapılması gerekir ifadesini kullandı.” dedi. 

Erbakan'dan ortağına 'Kandırılmış olabilirler'
Kıbrıs Barış Harekatı sırasında Necmettin Erbakan’nın kararlı bir tutum sergilediğini belirten Erbakan, “Bunun üzerine Amerika Türkiye'ye ambargo uyguladığında yine Amerika çok büyük güçtür. Ne yapalım? Biz bir şey yapamayız deyip boyun eğmek yerine siz bize ambargo uygularsanız biz de sizin İncirlik Üssünüzü kapatıyoruz dedi. Ve tarihte ilk defa İncirlik Üssü'ne el konuldu, kapatıldı. Devlet tarafından.Onların bu ambargo hamlesine misilleme olarak…
İsrail’i kınamanın, lanetlemenin, ateşkes talebinin yeterli olmadığını belirten YRP lideri, Müslümanların ellerindeki gücün farkına vararak işbirliği yapması gerektiğini ifade etti. Erbakan, “Şimdi iki buçuk milyarlık bir potansiyelden bahsediyoruz. Bunların ürünlerinin boykot edilmesi, bu stratejik kaynakların bunlara sağlanmasının önlenmesi ve yine özellikle hükümete de çağrıda bulunmuştuk. Bu kadar zulme açık destek veren Amerika'nın en azından İncirlik'teki üssünün kapatılması. Bize hiçbir fayda Yok. Kürecik'teki radar üssü İsrail'i İran füzelerine karşı korumak üzere kurulmuş bir üss. Neden Malatya'ya kurulmuş? Çünkü İsrail'i kursanız uzak kalıyor. Malatya, İran'a daha yakın. Malatya'da kurduğunuz zaman İran'dan ateşlenen bir füzeyi hemen ateşlenir ateşlenmez, fark ediyorsunuz. Ve gerekli tedbirleri alıyorsunuz. Bunun için Malatya Kürecik'e kurulmuş. Yani Siyonist rejimi korumak için bizim topraklarımızda radar üssü. Bunları en Hemen kapatalım. Bu adımların atılması ve tabii ki Müslüman ülkelerin ortak hareket edip de işi konuşmanın ötesine götürmesi gerekiyor.” diye konuştu. 
Kayseri’nin hak ettiği hizmetleri alamadığını ifade eden Erbakan, hızlı trenin ve otobanın Kayseri’ye gelmemesini eleştirdi. Kayseri’deki otopark konusunda yaşanan sıkıntılara da dikkat çeken Erbakan, “Tabii Kayserimiz bir deprem bölgesi. Bu deprem bölgesinde 15 katlı, 20 katlı dikey yapılaşma maalesef yapılıyor. Halbuki Kayseri'nin toprağı, alanı geniş. Eskiden Kayserililer hep söylüyorlar. Bir binanın gölgesi, bir evin gölgesi, diğerinin üzerine düşmezdi diye. Bahçeli, az katlı, çok daha konforlu, çok daha insancıl bir yerleşim vardı. Ama şimdi biz sanki toprağımız yokmuş gibi, Singapur gibi, Hong Kong gibi dar bir alana sıkışmışız gibi on 15  katlı, 20-25 katlı binalar yapıyoruz. Yatay bir mimariye geçilmesi, imar planlarının bu doğrultuda yapılması depreme tedbirli olunması ve insanlarımızın yaşam kalitesi açısından son derece önemli”
Basın toplantısının ardından basın mensuplarının sorularını da yanıtlayan Erbakan, Yani “Siyonist rejimi korumak için bizim topraklarımızda radar üssü” olarak tanımladığı Kürecikteki Radar Üssü’nün ortaklarının iktidarı döneminde kurulduğunun hatırlatılarak, iktidarın İsrail’e karşı tutumunu samimi olup olmadığı yönündeki soruyu da yanıtlayan Erbakan, AK Parti’nin bir çok konuda kandırıldığını söylediğini belirterek, “Bu konuda da kandırılmış olabilirler” dedi.