Eraslan neden serbest bırakılmıştı? İşte o karar! Dikkat çeken ayrıntı

Dün tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılan İş adamı Mustafa Eraslan, savcının itirazı üzerine bugün yeniden tutuklandı ve cezaevine gönderildi. Peki Eraslan'ı dün mahkeme hangi gerekçeyle serbest bıraktı. Dikkat çeken ayrıntılar. İşte mahkemenin o kararı...

Eraslan neden serbest bırakılmıştı? İşte o karar! Dikkat çeken ayrıntı
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Kayseri 3. Sulh Ceza Hâkimliği’nde yargılanan İş adamı Mustafa Eraslan ile ilgili ortaya çıkan rapor üzerine mahkeme serbest bırakılması yönünde karar vermişti. 
Peki o kararın ve raporun içeriğinde ne vardı?
Eraslan, Uyuşturucu veya Uyarıcı Madde İmal Etme ile suçlanıyordu. Kendisine iftira atıldığını belirten ve suçlamaları kabul etmeyen Eraslan’la ilgili avukatları tutuksuz yargılanmak üzere başvuru da bulundu. Başvuruyu değerlendiren mahkeme heyeti, gelen rapora dikkat çekti. 

MAHKEME HEYETİ GELEN RAPORA DİKKAT ÇEKTİ

Sağamır Mahallesindeki adresinde yapılan aramada ele geçen ve Kriminal Laboratuar Müdürlüğü'ne incelenmek üzere gönderilen raporda 1-9 aralığında inceleme numarası bulunan eşyalarda uyuşturucu madde kalıntısı veya türevi bulunmadığına dair rapor verildiği bunun dışında şüphelinin uyuşturucu madde ticaretini işlediğine dair somut delil bulunmadığı ifade edildi. Tutuklama kararında şüphelinin adresinde elde edilen eşyaların uyuşturucu madde imalinde kullanılan eşyalar olduğu yönündeki şüphe nedeniyle tutuklama kararı verildiğine dikkat çekilirken, yine tutuklama kararı verilmesinin şüphelide elde edilen eşyaların kriminal incelemesinin henüz yapılmamış olması gerekçesine dayanmış olduğu mahkemece belirtildi. 

"TUTUKLAMA TEDBİRİ ORANTILI VE ÖLÇÜLÜ DEĞİL"
“Dosyaya gelen kriminal uzmanlık raporunda şüphelinin adresinde ele geçen eşyalar üzerinde yapılan incelemede uyuşturucu madde kalıntısı elde edilmediğini, olması ve yine uyuşturucu madde imalinde kullanılan eşyanın bulunmaması nedeniyle bu aşamada tutuklama tedbirinin devamının orantılı ve ölçülü olmayacağı” görüşünü savunan mahkeme heyeti, avukatların itirazının kabulü etti ve Eraslan hakkında adli kontrol şartı uygulanması suretiyle tahliyesi yönünde karar verdi. Ancak bu kararın ardından Eraslan, yaklaşık 24 saatin ardından savcının itirazı üzerine yeniden tutuklandı ve cezaevine gönderildi.