Endeks yükselişle kapattı, yatırımcı nefes aldı!

Haftanın ilk 3 gününde negatif bir seyir izleyen endekste perşembe ve cuma günü gelen alımlarla yatırımcılar da derin bir nefes aldı. Detaylar Kayseri Olay'ın haber bülteninde.

Endeks yükselişle kapattı, yatırımcı nefes aldı!

Kayseri'de birikimlerini borsa aracılığıyla değerlendiren vatandaşlar, BİST 100 endeksindeki hareketleri yakından takip ediyor. BİST 100 endeksi geçtiğimiz haftalarda düşüş trendine girerken milyonlarca yatırımcı ise düşüş trendinin ne zaman biteceğini sabırsızlıkla bekliyor. 

Endeks, haftanın ilk üç gününde negatif bir trend izlerken perşembe ve cuma günü gelen alımlarla yönünü yukarı çevirmesiyle yatırımcılar da derin bir nefes aldı. 9 Eylül Pazartesi günü 9.795 puandan haftaya başlayan BİST 100 endeksi, hafta boyunca dalgalı bir seyir izledi. Haftayı 9.685 puandan kapatan BİST 100 endeksi, hafta içinde 9.838 puan ile en yüksek seviyeye ulaşırken, 9.274 puan ile en düşük seviyeyi kaydetti.

Haftanın son işlem gününde de yüzde 1.73 oranında değer kazanan endekste ilgi gören sektörler ise petrokimya, mineral ve teknoloji yer aldı.

Bu gün, BIST 100 endeksindeki şirketlerden sadece üçü pozitif kapanış yaptı: KTLEV (%9.96), HEKTS (%9.92) ve EGEEN (%8.07). Öte yandan, en kötü performansı gösteren üç şirket ise TUKAS (-%3.44), TCELL (-%3.27) ve TAVHL (-%2.66) oldu.

Kayseri’de birikimlerini borsa aracılığıyla değerlendiren vatandaşlar, piyasalardaki bu dalgalanmayı yakından takip ediyor.