Emniyette 'çakar' mesaisi: 9 milyon 227 bin lira ceza kesildi!

Aralarında Kayseri'nin de bulunduğu 81 ilin trafik denetleme şube müdürlüğü tarafından Ocak ayı içerisinde yapılan denetimlerde 1433 araç sürücüsüne çakar diye tabir edilen ışıklı ve sesli uyarı sistemi bulundurmaktan 9 milyon 227 bin TL para cezası kesildi. Ayrıntılar Kayseri Olay Gazetesi olarak hazırladığımız haber bülteninde…

Emniyette 'çakar' mesaisi: 9 milyon 227 bin lira ceza kesildi!
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Sık sık operasyon haberlerini duyuran İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, bu kez farklı bir uygulamanın bilgisini kamuoyu ile paylaştı.

Emniyette 'çakar' mesaisi: 9 milyon 227 bin lira ceza kesildi!

Sosyal medyasından Ocak ayı içinde, aralarında Kayseri’nin de bulunduğu 81 ilde, kamuoyunda ‘çakar’ olarak bilinen araçlardaki ışıklı ve sesli uyarı sistemleri konusunda denetimlerin yapıldığını ifade eden Yerlikaya, bu konudaki denetimlerinin aralıksız süreceğini belirterek, açıklamasında şu ifadelere  yer verdi: “Emniyet Genel Müdürlüğü Trafik Başkanlığı koordinesinde, 81 İl Trafik Denetleme Şube Müdürlüklerince Ocak ayı içerisinde “Işıklı ya da sesli uyarı işareti bulunan cihazları mevzuatta izin verilmeyen araçlara takarak kullanan” kişilere karşı yapılan denetimlerde;   1433 Sürücü tespit edildi ve araçlarındaki ışıklı ve sesli uyarı işareti bulunan cihazlar (çakar lambalar) söktürüldü. Işıklı ya da sesli uyarı işareti bulunan cihazları mevzuatta izin verilmeyen araçlara takarak Kullanan (Çakar Lamba) Sürücülere Karşı Denetimlerimiz Aralıksız Sürecek.
Her zaman ifade ettiğimiz gibi, trafikte önceliğimiz: ‘önce insan’
Görevi sırasında Işıklı ya da Sesli Uyarı İşareti Bulunan Cihazları kullanan ambulans, itfaiye ve polis gibi araçlarımızın trafikteki önceliği, insan sağlığı ve suçlularla mücadeleye yöneliktir”