Emniyet uyardı! Uymayanlara ceza kesilecek

Kayseri İl Emniyet Müdürlüğü, vatandaşlara çağrıda bulunuldu. Kurallara uymayanlar hakkında idari işlem uygulanacak. Detaylar Kayseri Olay Haber'in Kayseri Haber bülteninde...

Emniyet uyardı! Uymayanlara ceza kesilecek
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Kayseri'de ve ülke genelinde lise mezunu adayların katılım sağlayacağı 2024 KPSS Ortaöğretim Sınavı, yarın saat 10.15'te başlayacak. Kayseri İl Emniyet Müdürlüğü, sınav günü öğrencilerin huzurlu bir ortamda sınavlarına girebilmeleri için geniş güvenlik önlemleri aldığını ve tüm ekipleriyle hazır durumda olduğunu duyurdu.

1 Milyon 864 Bin Aday Sınava Girecek

2024 KPSS Ortaöğretim için 227 sınav merkezi, 5 bin 683 bina ve 99 bin 765 salon kullanılacak. Sınava 1 milyon 864 bin 867 aday başvurdu. Bu adaylardan 900 bin 148'i kadın, 964 bin 719'u ise erkeklerden oluşuyor.

Emniyetten Sessizlik Uyarısı: 'Sınav Günü Sessizlik Günü'

Kayseri İl Emniyet Müdürlüğü, sınav günü "Sınav Günü Sessizlik Günü" sloganıyla okul çevrelerinde gürültü yapılmaması konusunda vatandaşları uyardı. Müdürlüğün yaptığı açıklamada, sınav yerlerine ulaşımda sorun yaşayan adayların 112 Acil Çağrı Hattı'nı arayabilecekleri belirtildi.

Sınav Belgelerinizi Unutmayın

Adaylara, sınav giriş belgeleri ve kimlik belgelerini yanlarına almaları gerektiği hatırlatıldı. İl Emniyet Müdürlüğü, sınava girecek tüm öğrencilere başarılar dilerken, gençlerin her zaman yanlarında olduklarını vurguladı.

Gürültü Yapanlara İdari İşlem Uygulanacak

Kayseri İl Emniyet Müdürlüğü, sınav günü dikkatlerin dağılmaması adına okul çevrelerinde sessiz olunmasının önemine dikkat çekti. Kurallara uymayanlar hakkında gerekli idari işlemlerin yapılacağı belirtildi.

"Sınav gününün huzurlu geçmesi için tüm vatandaşlarımızdan destek bekliyoruz. Özellikle okul çevrelerinde gürültü yapmaktan kaçınarak, öğrencilerimizin sınavlarına odaklanmalarına yardımcı olalım" ifadeleri kullanıldı.