Emniyet Müdürü Aydın interseks boksör krizi için bakın ne dedi?

İtalyan boksör Angela Carini ile cinsiyeti tartışılan Cezayirli rakibi Imane Khelif'i karşı karşıya getiren boks karşılaşmasının ardından başlayan tartışmalara Kayseri Emniyet Müdürü Atanur Aydın sosyal medyadan yaptığı yorum ile dahil oldu. Bakin Aydın, bu konuda ne dedi? Ayrıntılar Kayseri Olay haber bülteninde…

Emniyet Müdürü Aydın interseks boksör krizi için bakın ne dedi?
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Paris 2024 Olimpiyatlar’nda İtalyan boksör Angela Carini ile cinsiyeti tartışılan Cezayirli rakibi Imane Khelif karşısında aldığı ilk yumruğun ardından 46. saniyede maçtan çekilmesiyle yeni bir tartışma başladı. Khelif’in yarı finalde milli boksörümüz Busenaz Sürmeneli’nin rakibi olma olasılığı bu konuyu Türkiye’nin gündeminde ön sıralara taşırken, Kayseri Emniyet Müdürü Atanur Aydın, X sosyal medya hesabından bu konudaki görüşlerini kamuoyu ile paylaştı.

Emniyet Müdürü Aydın interseks boksör krizi için bakın ne dedi?

İtalya Başbakanı Giorgia Meloni’nin  ‘Erkeksi niteliklere sahip sporcuların kadın müsabakalarına katılmasına izin verilmemeli.’ Şeklindeki açıklamalarını alıntılayan Aydın, önce, ‘Yıllarca spor yaptım, kadın- erkek farklıyız, özellikle güç isteyen sporlarda bu fark çok daha öne çıkıyor. Resmen kadın sporculara haksızlık yapılıyor. Bence boks olunca da müsabaka değil resmen şiddet oluyor.’ paylaşımını yaptı. 
Aydın konuyla ilgili ikinci paylaşımında ise şu ifadelere yer verdi: ‘Otorite değilim, Oyuncu eksikliği, yer darlığı vb sebeplerden dolayı bazen birlikte antreman yapmak zorunda kalırdık... sadece gözlemlerimi ve tecrübelerimi paylaştım. Kadınlar bizden daha elastik ve sabırlılardı. Biz ise daha güçlü ve dayanıklı… kısacası bence de adil değil…’ 
Yapılan tartışmaların ardından Uluslararası Olimpiyat Komitesi (IOC) sözcüsü Mark Adams ise Khelif'in olimpiyat uygunluk kriterlerinin ihlal etmediğin belirtti ve şunları söyledi: "Cezayirli boksör kadın olarak doğdu, kadın olarak kaydedildi, hayatını kadın olarak yaşadı, kadın olarak boks yaptı ve kadın pasaportuna sahip. Bu bir transseksüel olayı değil. Bunu söylemediğinizi biliyorum ancak bir şekilde bunun bir kadınla dövüşen bir erkek olduğu yönünde bazı kafa karışıklıkları var. Böyle bir durum söz konusu değil. Bilimsel olarak bu konuda fikir birliği var. Bu bir kadınla dövüşen bir erkek değil ve bence bunu anlamamız gerekiyor."