Emniyet açıkladı: Kayseri'de 3 kişi öldü!

Emniyet Müdürlüğü açıkladı. Kayseri'de 3 kişi hayatını kaybetti. Ortaya çıkan tablo yapılan uyarılara yaşanan tehlikeyi gözler önüne serdi. Herkesi yakından ilgilendiren ve mutlaka ders çıkarılması gereken tablonun detayları Kayseri haber bülteninde.

Emniyet açıkladı: Kayseri'de 3 kişi öldü!
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Emniyet'in verileri yine düşündüren tabloyu gözler önüne serdi. Yapılan uyarılara, bu yönde alınan bazı tedbirlere rağmen Kayseri'de 3 kişi hayatını kaybetti. Emniyet Müdürlüğü'nün trafik kazaları ve sonuçlarının illere göre dağılımına yönelik verilerine göre geride bıraktığımız Eylül ayında Kayseri'de 523 ölümlü ve yaralamalı trafik kazası meydana geldi.

Emniyet açıkladı: Kayseri'de 3 kişi öldü!

Kentte maddi hasarlı kaza sayısı ise 432 olarak kayıtlara geçti. Eylül ayında Kayseri sınırları içerisinde meydana gelen trafik kazalarında 3 kişi yaşamını yitirdi. Bu kazalarda 815 kişi de yaralandı.

Ülke genelinde yaşanan trafik kazalarında genel tablo

Eylül ayında ülke genelinde meydana gelen kazalarda ise toplam 243 kişi hayatını kaybederken, 37 bin 954 kiş de yaralandı. Toplam ölümlü trafik kaza sayısı 26 bin10 oldu. Yine Eylül 2024 verilerine göre ülke genelinde meydana gelen maddi hasarlı trafik kazası sayısı ise  30 bin 920 olarak belirtildi. 

Emniyet açıkladı: Kayseri'de 3 kişi öldü!

Kazalara en çok hangi araçlar karışıyor?

Ölümlü ve yaralanmalı trafik kazalarına karışan araçların cinslerine bakıldığında ise 19 bin 306 ile otomobil ilk sırada yer aldı. 9 bin 698 ile motosiklet ikinci sırada yer alırken, 5 bin 457 ile kamyonet üçüncü, 3 bin 876 motorlu bisiklet dördüncü, 917 ile bisiklet beşinci sırada yer aldı. 

Emniyet açıkladı: Kayseri'de 3 kişi öldü!

Sürücüler en çok hangi alanda kusurlu?

Ölümlü ve yaralanmalı trafik kazalarına neden olan sürücü kusurlarına bakıldığında da ilk sırada 10 bin 370 ile araç hızını yol, hava ve trafiğin gerektirdiği şartlara uydurmamak, 4 bin 302 ile kavşak,geçit ve kaplamanın dar olduğu yerlerde geçiş önceliğine uymamak ve 2 bin 487 ile şerit izleme ve değiştirme kuralına uymamak yer aldı.