Enginyurt'tan, Özhaseki'ye hodri meydan: Yüreğin yetiyorsa hadi seçime gidelim!

Afyon'a bir beldenin seçim sonuçlarıyla muhalefe gönderme yapan Özhaseki'ye erken seçim çağrısı.. MHP'den ihraç edilen ve daha sonra Demokrat Parti'ye geçen Milletvekili Enginyurt, 'Hodri Meydan' dedi.

Enginyurt'tan, Özhaseki'ye hodri meydan: Yüreğin yetiyorsa hadi seçime gidelim!
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Özhaseki'nin, muhalefete yönelik "erken seçim çığırkanlığı yapıyorlar" diyerek, Afyon'daki bir belde seçimini örnek göstermesinin yankıları sürüyor. Özhaseki, "Erken seçim çığırtkanlığı yapanlara duyurulur. Afyonkarahisar Güney Belde Belediyesi Seçim Sonuçları: Cumhur İttifakı - Erol Karabacak 1021 oy - %63.6, CHP 29 oy, İP 23 oy, SP 4 oy, Gelecek Partisi 17 oy, Yeniden Refah 7 oy, BBP 504 oy" ifadelerini kullandı. 


Özhaseki'nin bu sözlerinin hatırlatılması üzerine katıldığı TV programında konuşan Demokrat Parti( DP) Ordu Milletvekili Cemal Enginyurt, Özhaseki'ye seslendi. Enginyurt, "Mehmet Özhaseki yüreğin yetiyorsa hodri meydan" çağrısı yaptı. Vatandaşın yaşadığı ekonomik sıkıntılara işaret eden Enginyurt, "Mehmet Özhaseki yüreğin yetiyorsa, kazanacağına inanıyorsan... Ülke perişan dolar 8, 60 olmuş. İşsizlik 10 milyon, enflasyon yüzde 25, emekli perişan, işçi perişan, çiftçi perişan. Hodri meydan. Artık yeni kana ihtiyaç var. 19 yıldır iktidarda olan AK Parti bu işi götüremiyor. Ben erken seçim çağrısı yapmadım, ama Mehmet Özhaseki'ye erken seçim çağrısı yapıyorum. Yüreğiniz yetiyorsa, Meclis'te partiler karar alabilir. Hodri meydan. Gelin gidelim. Öyle insanları, küçük görerek, hor görerek, 'dersinizi aldınız mı?' diyerek... Bin kişinin oy kullandığı bir yerden hareketle, bu sözler 83 Milyona hakaret. Sokaklar kan ağlıyor. Ordu'da son bir haftada 7 kişi intihar etti. Afyon'daki bir seçim üzerinden milletin memnun olduğuna inanıyorsanız, buyrun gelin. Hodri meydan" dedi. 

"AİLELER ÜZERİNDEN ŞEKİLLENEN BİR SEÇİMİ ÜLKE GENELİNE GÖRE DEĞERLENDİRMEK DOĞRU DEĞİL

Enginyurt, Afyon'daki söz konusu seçimin aileler üzerinden sonuçlandığını ifade ederek, "Orada mahalle birleştirme olmuş, muhtarlık üzerinden giden bir seçim. Daha sonra oraya gidenler ne istiyorlarsa verin demiş. Bu seçimi ülke geneline göre değerlendirmek doğru değil" şeklinde konuştu.