EMEP'ten, hayat pahalılığına karşı biraraya gelme çağrısı!

Milyonlarca emekçinin açlık sınırı altında yaşamaya devam ettirildiğini kaydeden Akarsu, 'Milletvekilleri, bakanlar, başkanlar lüksünden, şatafatından asla ödün vermiyor. Emekçiler bu dünyaya çile çekmeye mi geldi?' diye sordu.

EMEP'ten, hayat pahalılığına karşı biraraya gelme çağrısı!
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Emek Partisi (EMEP) Kayseri İl Başkanı  Ahmet Akarsu, “Her geçen gün daha fazla yoksullaşıyoruz” dedi. 
Akarsu, “Dolar 12 lirayı aştı. Avro 14 liraya yaklaştı. Gram altın 700 lirayı aştı. Çeyrek altın 1200 liraya dayandı. Bir ton kömür 3 bin 500 lira oldu. Mutfak tüpü 180 lira. Yağa, şekere, doğalgaza, elektriğe, akaryakıta, ekmeğe, suya, ulaşıma her gün yeni zamlar geliyor. Her geçen gün daha fazla yoksullaşıyoruz. Bu kapitalist sömürü düzeni çürümüştür, değişmelidir” diye konuştu. 
“YOKSULLUK KADERİMİZ DEĞİLDİR!” 
Milyonlarca emekçinin açlık sınırı altında yaşamaya devam ettirildiğini kaydeden Akarsu,  şu ifadeleri kullandı: “Ekonomimiz iyi”, “şahlanıyoruz” diyen AKP, “porsiyon küçültün”, “tasarruf yapın” demekten öteye gidemiyor. Milletvekilleri, bakanlar, başkanlar lüksünden, şatafatından asla ödün vermiyor. Emekçiler bu dünyaya çile çekmeye mi geldi? “Ay sonunu nasıl getireceğiz?” diye düşünüp durmaktan yorulduk. Çocuğunun cebine harçlık koyamayan, faturalar çok gelmesin diye kışın soğukta oturan milyonlar biz değil miyiz?  Kapitalist sistemin sömürü çarkları her koşulda sürüyor. Dövizdeki artış bir avuç zengin için servetlerini artırmak olurken, biz emekçiler için daha fazla yoksulluktan başka bir şey ifade etmiyor. Kayseri’de metal işyerlerinde sözleşme süreçleri görüşülüyor. Artan hayat pahalılığı, zamlar dikkate alınarak sözleşmeler işçilerin onayı alınarak ve işçilerle birlikte imzalanmalıdır. Sağlık işkolunda fakültede sendikalaşan sağlık işçileri kamu çerçeve protokolünden yararlanamadı. Sağlık çalışanları açlık sınırı ile burun buruna yaşıyor. Kayseri’de OSB’lerde binlerce işçi ücreti artmadan çalışıyor.  
BİRLİKTE MÜCADELE EDELİM
Yeter artık. 2023’ü bekleyecek dermanımız yok. “Yapılan zamlar geri alınsın, ücretler yükseltilsin, vergide adalet sağlansın” diyoruz. Sömürü düzenine hep beraber dur diyelim. Asgari ücret görüşmeleri öncesi bir kez daha söylüyoruz: insanca yaşamak istiyoruz. Partimiz tüm işçi ve emekçileri, emek ve demokrasi güçlerini bir araya gelmeye ve hayat pahalılığına karşı mücadele etmeye çağırıyoruz.