EMEP: Kayseri'de 100 milyonluk millet bahçesi israf değil mi?

'Kayserili işçi ve emekçilere sesleniyoruz açlık ve yoksulluk ile yaşamamızı isteyenler, milyonları yandaşlara aktarıyorlar. 'Millet bahçesi yapıyoruz' diye göz boyamaya çalışıyorlar'

EMEP: Kayseri'de 100 milyonluk millet bahçesi israf değil mi?
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Emek Partisi (EMEP) Kayseri İl Örgütü, 100 Milyonluk Millet Bahçesine tepki gösterdi. Yapılan yazılı açıklamada; belediye bütçeleri emekçilere ayrılsın diyen EMEP Kayseri, “Kayseri’nin 100 milyonluk millet bahçesi israf değil mi?” diye sordu. “Millet bahçesine bütçe ayrılıyor ama emekçilere gelince zam üstüne zam geliyor. Zamlar derhal geri alınsın” denildi.
“Zamlar geri çekilsin” çağrısı da yapılan açıklamada şu ifadeler kullanıldı:  “İsrafa tahammülümüz yok” diyen Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Erdoğan, “porsiyon küçültün” diyen Emine Erdoğan, “Kuru ekmek giriyorsa aç değiller” diyen AKP’li vekil, “Asgari ücretli ev araba çok kolay alabiliyor” diyen AKP Kayseri Milletvekili Hülya Nergis, “Asgari ücretlinin evinin önünde arabası mevcut” diyen AKP Kayseri Milletvekili İsmail Tamer… “Kayseri’nin ulaşım ücretleri çok uygun, Ankara-İstanbul ile kıyaslayın” diyen AKP Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç… 
Her fırsatta “israf” karşıtı olduklarını, işçi ve emekçilerin refah seviyesinin yükseldiğini, ülkemizin geliştiğini söyleyen AKP’nin yetkilileri; Kayseri’de açılacak olan 100 milyon TL’lik millet bahçesi israf değil mi? Millet bahçesi içerisine 16 milyon TL değerinde “Kayseri Mutfak Sanatları Merkezi” açmak israf olmuyor mu? Halk açlıkla boğuşurken, ayın sonunu nasıl getireceğim hesabını her gün yaparken, “porsiyon küçültün” diyenler zevk-ü sefa içerisinde yüzüyor. Yeter artık! 
Açlık sınırının 3 bin lirayı geçtiği, yoksulluk sınırının 10 bin liraya yaklaştığı bu ayda, “Kayseri Mutfağı”yla övünmek pişkinlik değil midir? Kayseri Belediyesi; ulaşım ücretlerine, otopark ücretlerine, ilçeler arası yolcululuklara zamlar yaptı. 100 Milyonun üzerinde millet bahçesine bütçe ayrılıyor da neden ulaşıma ayrılmıyor? Emekçilere gelince zam üstüne zam yapılıyor! Zamlar derhal geri alınmalıdır.  Öte yandan eğitimde sorunlar giderilmiyor. Öğrenciler; ev bulmakta, yurt bulmakta zorlanırken, AKP millet bahçesi derdine düşüyor. 100 Milyonluk millet bahçesi yerine; kaç yurt açılabilir haberiniz var mı? Kaç emekçi çocuğu daha iyi imkânlarda eğitim görebilir, işsizlik sorunu yaşayan binlerce gence yeni olanaklar açılırdı. Faturalara gelen zamlar düşünüldüğünde, faturasını ödeyemeyen binlerce ailenin faturaları karşılanabilirdi ve daha bir sürü şey yapılabilirdi. 
Kayserili işçi ve emekçilere sesleniyoruz; açlık ve yoksulluk ile yaşamamızı isteyenler, milyonları yandaşlara aktarıyorlar. “Millet bahçesi yapıyoruz” diye göz boyamaya çalışıyorlar. Kayseri Belediyesi’nin borcunun arşı aştığını hepimiz biliyoruz. AKP hükümetinin ve belediyelerinin israfı da arşı aşmıştır. Bu gidişe hep beraber dur diyelim. İğneden ipliğe yapılan zamların geri çekilmesini ve ücretlerin yükseltilmesini talep edelim.