EMEP Genel Başkanı Tamer'i hatırlattı ve sordu: Siz 17 bin lira ile geçinebilir misiniz?

EMEP Genel Bakanı Seyit Aslan, 'İşçiye asgari ücret yetiyor, hepsinin evinin önünde arabası var' diyen AK Parti önceki dönem Kayseri Milletvekili İsmail Tamer'i hatırlatarak, 'Şimdi buradan o vekillere sormak istiyoruz Kayserili bütün işçiler ve emekçiler, yoksullar ve emekliler adına. Siz ayda 17 bin 2 lirayla geçinebilir misiniz? dedi. Ayrıntılar Kayseri Olay Haber bülteninde…

EMEP Genel Başkanı Tamer'i hatırlattı ve sordu: Siz 17 bin lira ile geçinebilir misiniz?
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Kayseri’ye gelen EMEP Genel Başkanı Seyit Aslan, Cumhuriyet Meydanında yaptığı basın açıklamasında asgari ücrete tepki gösterdi. Türkiye’de ve Kayseri’de sözü edilen büyümeden işçilerin yararlanamadığını ifade eden Aslan, ‘Kayseri’de sanayi gelişiyor, turizm gelişiyor, tarım ve hayvancılık büyüyor ama bu sanayiyi büyüten, tarım ve hayvancılık yapan işçiler ve emekçilerin yaşamı ise her gün ne yazık ki biraz daha ağır şartlarda ve koşullarda devam ediyor.  İSO’nun her yıl yaptığı araştırmada Kayseri’den 14 büyük işletme var. Bu işletmelerin müdürleri ve genel müdürleri, sahipleri bu işletmelerin sürekli büyüdüğünden kâr elde ettiklerinden bahsediyorlar. Kayseri’deki sanayi 2023 yılında GSMH’de 13. sırada yer alıyor. 2023 yılında ihracatta ise 16. sırada bulunuyor. Kayseri’de işçiler ve emekçiler üretiyor ama bu kârların üzerine patronlar ve sermaye oturuyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan burada büyük işletmelerden birisi olan Hasçelik firmasının fabrika açılışında patronları öve öve bitiremiyor ama sıra işçilere geldiğinde asgari ücreti reva görüyorlar” dedi. 

EMEP Genel Başkanı Tamer'i hatırlattı ve sordu: Siz 17 bin lira ile geçinebilir misiniz?

AK Parti önceki dönem Kayseri Milletvekili İsmail Tamer’in ‘İşçiye asgari ücret yetiyor, hepsinin evinin önünde arabası var’ yönündeki sözlerini hatırlatan Aslan, açıklamalarını şöyle sürdürdü: ‘Şimdi buradan o vekillere sormak istiyoruz Kayserili bütün işçiler ve emekçiler, yoksullar ve emekliler adına. Siz ayda 17 bin 2 lirayla geçinebilir misiniz? Siz ayda 10 bin liralık emekli maaşıyla geçinebilir misiniz? Bu ülkede, işçilerin ve emekçilerin aklıyla adeta dalga geçen, alay eden bir anlayış var.

Kayseri’de bir işçi arkadaşımız aynen şöyle söylüyor. ‘Hasçelik Kablo Fabrikasında ürettiğimiz kablonun üç metresi bir aylık ücretimize bedel! Yani bugün sermayenin, iktidarın işçilere görmüş olduğu sömürü sistemi her gün katmerleşerek, derinleşerek devam ediyor. Çankırı’da 3 lastik, Kayseri’de de 3 metre kabloyla işçi 1 ay boyunca hayatını sürdürecek biçimde bir ücret alıyor” dedi. Bunu kabul etmeyeceklerini söyleyen Aslan, bakanların zam açıklamalarına tepki göstererek, ‘Temmuz ayında mutlaka ve mutlaka asgari ücret arttırılsın. Temmuz ayında bütün ücretlere ek zam yapılarak yoksulluk sınırının üzerinde bir ücrete eşitlenmesini istiyoruz’ dedi.