Emeklilerin beklediği haberi Cumhurbaşkanı açıkladı

Türkiye genelinde olduğu gibi Kayseri'deki emekli vatandaşlarında yakından takip ettiği emekli bayram ikramiyesi belli oldu. Detaylar Kayseri Olay Gazetesi olarak hazırladığımız Kayseri haber bültenimizde…

Emeklilerin beklediği haberi Cumhurbaşkanı açıkladı

Tüm Türkiye'de olduğu gibi Kayseri'de de emekli vatandaşlar, emekli bayram ikramiyesiyle ilgili yeni gelişmeleri yakından takip ediyor. 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ordu mitinginde yaptığı konuşmada emeklilere bayram ikramiyesinde önemli bir artışın planlandığını duyurdu. Erdoğan, "Hayat pahalılığı ile mücadele hepimiz için oldukça zorlu geçiyor. Bu mücadelenin bedelini beraberce ödüyoruz. Emeklilerimizin bayram ikramiyelerinde bütçe imkanlarını tekrar zorlama pahasına bir artış yapmayı planlıyoruz. Önümüzdeki bayram bu rakamı yüzde 50 artış ile 3 bin liraya yükselteceğiz" dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın bu açıklamasının ardından, emekli bayram ikramiyesinin 2 bin liradan 3 bin liraya yükseltilmesine yönelik düzenleme TBMM Başkanlığı'na sunuldu. Bu düzenleme, 8. Yargı Paketi içerisinde yer aldı.