Elitaş ve Özhaseki yerini koruyacak mı?

31 Mart Yerel Seçimleri'nin ardından AK Parti Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın parti yönetimi ve Kabine'de değişiklik yapacağı dillendirilmeye başladı. Peki AK Parti Genel Başkanvekili Mustafa Elitaş ile Çevre Şehircilik ve İklimi Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki yerlerini koruyacaklar mı? Ayrıntılar Kayseri Olay Gazetesi olarak hazırladığımız haber bülteninde…

Elitaş ve Özhaseki yerini koruyacak mı?
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Kuruluşundan 31 Mart 2024 Yerel Seçimlerine kadar girdiği tüm seçimlerde birinci parti olan Adalet ve Kalkınma Partisi, 31 Mart 2024 seçimlerinde birinciliği Cumhuriyet Halk Partisi’ne kaptırdı. Seçimlerin ardından geçtiğimiz hafta yapılan Merkez Karar Yönetim Kurulu (MKYK) toplantısının ardından kulislerde AK Parti Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın parti yönetimi ve Kabine’de değişiklik yapacağı sık sık konuşulmaya başladı. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın BBayrak değişimine gideceğiz. Bünyemizde gerekli değişimleri yapacağız.’dediği öne sürülürken bu değişimin hem AK Parti Genel Merkezi’nde hem de Kabine’de yaşanacağı belirtiliyor. Bu durum hem AK Parti Genel Merkezi hem de Kabine’de yer bulun Kayseri için büyük önem taşıyor. Zira AK Parti’nin etkili isimlerinden Mustafa Elitaş, AK Parti Genel Başkanvekili olarak görevini sürdürürken, bir diğer isim Mehmet Özhaseki ise 14-28 Mayıs seçimlerinin ardından Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı olarak görev yapıyor. 

3 bakan haricinde hiçbir bakanın yeri garanti değil

Değişim iddialarını gündeme taşıyan isimlerden biri de TGRT Ankara Haber Müdürü Ahmet Sözcan. Erdoğan’ın değerlendirme sürecinin devam ettiğini belirten Sözcan, "Onun ardından düğmeye basmasını bekliyoruz. İlk etapta ilçe ve il başkanlıkları, ardından A takımı olarak adlandırılan kurmay ekibinde bir değişiklik olmasını bekliyoruz. Sonbaharda yapılacak kongrede de Merkez Karar Yönetim Kurulu'nda değişiklik bekliyoruz. Bu kapsamda Kabine'de de bir değişiklik olabileceği yönünde kulis bilgileri var. 3 bakan haricinde hiçbir bakanın yerinin garanti olmadığı kulislerde konuşulmuştu."dedi.