Elitaş'tan EYT'lileri kızdıran açıklama: Kimse 'ne yapıyorsunuz' diye sormadı

AK Parti Genel Başkan Vekili Mustafa Elitaş, katıldığı bir televizyon programında EYT ve 6 Şubat depremine ilişkin dikkat çeken açıklamalarda bulundu. Detaylar Kayseri Olay haber merkezince derlediğimiz Kayseri haber bülteninde.

Elitaş'tan EYT'lileri kızdıran açıklama: Kimse 'ne yapıyorsunuz' diye sormadı
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

AK Parti Genel Başkan Vekili Mustafa Elitaş, katıldığı bir televizyon programında gündeme ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. 

Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) ve 6 Şubat depreminin maliyetine ilişkin konuşan Genel Başkan Vekili Elitaş, “ETY’nin 5 yıllık maliyeti yaklaşık 300 milyar dolar. 6 Şubat depreminin Türkiye’ye imalat maliyeti 60 milyar dolar. Ekonomik daralma ile maliyeti 104 milyar dolar olarak hesaplanıyor.” dedi. 

Elitaş'tan dikkat çeken açıklama: Kimse 'ne yapıyorsunuz' diye sormadı

‘İtiraz gelmedi’

Elitaş, ‘EYT’yi çıkarmak hata mı oldu?’ sorusuna, ‘Toplumda bir konsesyum oluştu. Hiç kimse itiraz etmedi. 2023 yılında 2 buçuk milyon kişi emekli olabilecekti. 2028 yılında da bu rakam 4 milyonu aşacaktı. Muhtemelen 3 milyona yakın kişi EYT’den emekli oldu.’ yanıtını verdi. 

Erken emeklilik konusunda vatandaşların her hangi bir itirazı olmadığını ifade eden Elitaş, “ETY’den emekli olan 5 milyon kardeşimizin erken emekli olması için hiçbir itiraz gelmedi. 85 milyon dedi ki; ‘4 buçuk milyon insanın erken emekli olmasından dolayı oluşan maliyeti hep birlikte ödeyeceğiz. 4 milyon 850 bin kişinin erken emekli olmasının bedelini hep birlikte ödeyeceğiz’ dediler. Onu hayata geçirmeye çalışıyoruz. 

'80 milyon kişi ‘olmaz böyle’ deseydi parlamento onu yapardı'

Geriye kalan 80 milyon kişi ‘ne yapıyorsunuz, olmaz böyle’ deseydi parlamento onu yapardı. Parlamentoya gelip de o dönem herkes bunun olmasını arzu ettiğine göre demek ki toplumsal konsesyum varmış o konsesyum da çıktı. 300 milyar dolarlık maliyeti ne kadar zamanda telafi ederiz ne olur onu hep beraber yüklenip altından kalkacağız.” ifadelerine yer verdi.