Elitaş'tan, düşündüren Pekcan savunması!

AK Parti Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş, dezenfektan skandalı sonrasında görevden alınan Ticaret eski Bakanı Ruhsar Pekcan ile ilgili açıklama yaptı: Eşim Bakan vermiyorum demek, ne kadar doğru?

Elitaş'tan, düşündüren Pekcan savunması!
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

AK Parti Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş, dezenfektan skandalı sonrasında görevden alınan Ticaret eski Bakanı Ruhsar Pekcan ile ilgili açıklama yaptı. Elitaş, CHP’nin Pekcan ile ilgili Meclis'e araştırma önergesi verme hazırlığı ile ilgili, CHP'nin bu konuda vereceği önergeye Pekcan'ın cevap verdiğini savundu. Pekcan’ın kendisine ait şirket üzerinden yüksek fiyatla  Bakanlığa dezenfektan sattığı yönünde tartışmalar yaşanmıştı. Görevinden alınan Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan’a ait ‘Nanoksia’ adlı şirketin, bakanlığa piyasanın üzerinde bir fiyata dezenfektan sattığı ortaya çıkmıştı. Yine iddiaya göre Bakanlığa 175 TL’ye verilen beş litrelik dezenfektanın aracıya 100 TL’ye satıldığı  da belgelendi.

Aynı zamanda AK Parti Kayseri Milletvekili olan Mustafa Elitaş, tartışmalı Dezenfektan skandalının ardından düşündüren ifadeler kullandı. Elitaş, “Kamunun ya da ilgililerin dezenfektana ihtiyaç duyduğu bir dönemde 'Kusura bakmayın benim eşim bakan, vermiyorum.' demek ne kadar doğru olurdu, onu değerlendirmek gerekir” dedi. 
“PEKCAN CEVAP VERDİ”
AK Parti Grup Başkanvekili Elitaş, Meclis’te düzenlediği basın toplantısında CHP'nin, eski Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan ile ilgili Meclis'e bir araştırma önergesi vermesi hazırlığında olduğuna ilişkin soru üzerine, şu an Meclis'e sunulmuş bir teklifin olmadığını aktardı. Teklifin Meclis'e sunulması halinde bir kanaat oluşturacaklarını ifade eden Elitaş, CHP'nin bu konuda vereceği önergeye Pekcan'ın cevap verdiğini anımsadığını dile getirdi.
“KUSURA BAKMAYIN BENİM EŞİM BAKAN, VERMİYORUM, DEMEK NE KADAR DOĞRU OLURDU”
Pekcan'a yönelik iddia ile Pekcan'ın "Aldım" dediği para arasında 20 kat fark olduğunu vurgulayan Elitaş, "Etik olarak değerlendirilebilir mi? Değerlendirilebilir. Yaklaşık 3-4 liralık alkol fiyatlarının 25 liraya çıktığı bir dönemdi. Fiyatları o günkü şartlarla değerlendirmek lazım. Böylesine dünyayı zor durumda bırakan salgın dönemlerinde elinizde teknik imkan varken kamunun ya da ilgililerin dezenfektana ihtiyaç duyduğu bir dönemde 'Kusura bakmayın benim eşim bakan, vermiyorum.' demek ne kadar doğru olurdu, onu değerlendirmek gerekir. Bakılması gereken o malın kuruma verildiği tarih ve piyasadaki fiyattır." şeklinde konuştu.