Elitaş'tan Albayrak'ı hatırlatan konuşma: Temmuz Hazirandan, Ağustos Temmuz'dan daha iyi olacak!

AK Parti Genel Başkanvekili Mustafa Elitaş, Partisi'nin Kayseri İl Danışma Toplantısında yaptığı konuşma ile eski Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak'ı hatırlattı. Elitaş, enflasyonun dizginlenmeye başladığını belirterek, temmuzun hazirandan, ağustosun temmuzdan daha iyi olacağını söyledi. Ayrıntılar Kayseri Olay haber bülteninde…

Elitaş'tan Albayrak'ı hatırlatan konuşma: Temmuz Hazirandan, Ağustos Temmuz'dan daha iyi olacak!
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Adalet ve Kalkınma Partisi’nin İl Danışma toplantısına katılan AK Parti Genel Başkanvekili Mustafa Elitaş’ın konuşması eski Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak’ı 2019 yılında Türkiye Ekonomi Şurası'nda yaptığı konuşmayı hatırlattı. Albayrak, ekonomik verilerin iyiye gittiğini belirterek, Albayrak: Şubat, ocaktan çok daha iyi. Mart da şubat daha iyi. Nisan marttan zaten çok iyi olacak’ sözleriyle Türkiye'de hafızlarda yer etmişti. 

AK Parti Genel Başkanvekili Elitaş da partisinin il danışma toplantısında yaptığı konuşma ile Berat Albayark'ı akıllara getirdi. Elitaş, Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’in yeni programlar çıkardığını ve başarılı olduğunu ifade ederek, ‘Bugün bakıyoruz, görüyoruz: Hazine Maliye bakanımızın yaptığı gayretler ve çalışmalar, hem AK Parti Genel Merkezi'yle hem parlamentoyla yaptığı uyumlu çalışmalar çerçevesinde enflasyon canavarının dizginlemeye başladığını görmeye başlıyoruz.
Haziran enflasyonu yüzde 72 civarında çıktı. 3 puan eksildi. İnşallah Temmuz enflasyonu 60 civarında gerçekleşecek. Yani önümüzdeki ayın bu ayın içerisindeki fiyat seviyesinde baktığımızda 70’li olan enflasyon 60, 60.5 civarında gerçekleşecek.
Ağustos enflasyonu da 50 küsür civarında bulunacak. Yani önümüzdeki iki ay içerisinde onar puanlık enflasyonda düşmeyi yaşayacağız. Artık fiyatlar genel seviyesindeki hızlı bir artışın her gün etiketlerinin değiştirildiği değil belirli bir zaman sabit duran etiketlerin olduğu bir süreci yaşayacağız.’ diye konuştu.