Elitaş'tan Abdullah Gül'lü paylaşım

AK Parti Genel Başkan Vekili Mustafa Elitaş'ın, sosyal medya hesabından yaptığı fotoğraflı paylaşım dikkat çekti. Detaylar Kayseri Olay haber merkezince derlediğimiz Kayseri haber bülteninde.

Elitaş'tan Abdullah Gül'lü paylaşım
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

3 Kasım 2002 seçimlerini kazanarak 21 yıl önce iktidara gelen AK Parti’den art arda kutlama mesajları yayımlandı. AK Parti Genel Başkan Vekili Mustafa Elitaş da kutlama mesajı yayımlayanlar arasındaydı. Elitaş’ın kutlama mesajında yayımladığı Abdullah Gül’lü fotoğraf ise dikkat çekti.

Elitaş'tan Abdullah Gül'lü paylaşım

Aslen Kayserili olan 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül,  AK Parti’nin kuruluş döneminde önemli rol oynamıştı. Siyasi hayatına Refah Partisi ile başlayan Gül, partinin kapanma sürecinde daha sonra Fazilet Partisi'ne katıldı. Fazilet Partisi’nde genel başkan seçilemeyince 2001 yılında kurulan Adalet ve Kalkınma Partisi'nin kurucular kurulu üyesi olarak partinin kuruluşunda önemli rol oynadı.

Partinin kurucuları arasında yer alan Gül, 2014 Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde Erdoğan’ın seçilmesinin ardından siyasetten uzak kalmayı tercih etti ve sessizliğini korudu. 

Elitaş'tan Abdullah Gül'lü paylaşım

AK Partili isimler ile arasının açık olduğu öne sürülen Gül’ün, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile de aralarında soğuk rüzgârların estiği ifade edilmişti. Ancak Gül, 28 Mayıs seçimlerinin ardından Erdoğan’ı tebrik etmiş ve düzenlenen kutlama törenine de katılmıştı. Yine Erdoğan ile Gül, geçtiğimiz aylarda, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hayati Yazıcı'nın annesi Fatma Yazıcı'nın cenaze törenine katılmıştı. İkisi isim burada tokalaşıp yan yana durmuştu. 

Elitaş'tan Abdullah Gül'lü paylaşım

Diğer yandan Eliştaş’ın AK Parti Grup Başkanvekili olduğu dönemde 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün cumhurbaşkanı adayı olacağı yönünde çıkan haberleri değerlendirmiş ve “Hata değil, haksızlık yapıyor.” ifadelerini kullanmıştı. 

Elitaş'tan Abdullah Gül'lü paylaşım

Elitaş ile Gül’ün arasının nasıl olduğu bilinmezken Elitaş’ın, Gül’lü paylaşımı da dikkat çekti.