Elitaş'ın, CHP Liderine açtığı 'FETÖ Borsası' davasında karar çıktı

Davanın dördüncü celsesi bugün Kayseri 2. Asliye Hukuk Mahkemesinde görüldü.

Elitaş'ın, CHP Liderine açtığı 'FETÖ Borsası' davasında karar çıktı
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

AK Parti Gaziantep eski Milletvekili Şamil Tayyar’ın katıldığı TV programında “FETÖ borsası var. Parayı veren çıkıyor” yönündeki sözlerini  Elitaş'ı hedef alarak, Türkiye Büyük Millet Meclisi'ndeki (TBMM) parti grup toplantısında yeniden gündeme taşıyan Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na, AK Parti Kayseri Milletvekili Mustafa Eltiaş’ın açtığı tazminat davasında karar çıktı. Mahkemede, CHP Genel Merkez Avukatlarından Ahmet Nazif Yücel’in delillerin incelenmesi ve tanık dinletme talebi ise reddedildi.

Tayyar’ın, 2018 yılında katıldığı bir canlı yayında “Gaziantep'te çok ciddi FETÖ borsası var. Milyon dolarlar dönüyor. Ben bunu söylüyorum. Evet. İtirafçı adı altında işadamlarını serbest bırakıyorlar. Türkiye'nin birçok yerinde var bu. Ben milletvekiliyim her konuşmam suç duyurusudur. Bununla ilgili daha bugün suç duyurusunda bulundum, HSK teftiş kuruluna. Sadece televizyonda konuşmuyorum. HSK ne yapmış? Bir yerde problem var” sözlerini Türkiye Büyük Millet Meclis’indeki Grup toplantısında CHP Genel Başkanı Kemal Kılçıdaroğlu hatırlatmış ve gündeme taşımıştı. Bunun üzerine AK Parti Kayseri Milletvekili Mustafa Elitaş ‘ın, Kılıçdaroğlu’na dava açtığı belirtildi. Dava Kayseri 2. Asliye Hukuk Mahkemesinde görüldü.
MAHKEME TALEBİ REDDETTİ
CHP Genel Merkez Avukatlarından Ahmet Nazif Yücel, 13 Ekim 2020 günü görülen davanın üçüncü celsesinde, davanın Ankara’da yapılması için mahkemeye itiraz etmişti. Yücel, bahsi geçen konunun Ankara TBMM adresinde söylenmiş ve davanın muhataplarının da ikametlerinin Ankara’da olmasından dolayı mahkemenin Ankara’da görülmesini talep etmiş, ancak Kayseri mahkemesi bu talebi reddetmişti. 
DAVA BUGÜN GÖRÜLDÜ
Davanın dördüncü celsesi bugün Kayseri 2. Asliye Hukuk Mahkemesinde görüldü. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun Avukatlarından Ahmet Nazif Yücel, duruşmada delillerin incelenmesi ve tanık dinletme talebinde bulundu. Ancak mahkeme bu talebi reddetti. Yapılan yargılama sonrası Elitaş’ın, Kılıçdaroğlu’ndan 100 bin TL talep ettiği davada karar çıktı. Mahkeme heyeti CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun, AK Parti Milletvekili Mustafa Elitaş’a 5 bin lira tazminat ödemesi yönünde karar verdi.


YEREL MAHKEMENİN KARARI BİR ÜST MAHKEMEYE TAŞINACAK
Verilen karar sonrası kısa bir açıklama yapan CHP Genel Merkez Avukatlarından Ahmet Nazif Yücel, CHP Liderine haksız bir tazminat kararı çıktığını, tanıkların dinlenmesi ve delillerin incelenmemesine dair kararı bir üst mahkemeye taşıyacaklarını belirtti.  Yücel, “AKP’nin eski Milletvekili Şamil Tayyar ile mevcut Kayseri Milletvekili Mustafa Elitaş arasındaki tartışmayı gündeme taşıdığı için yargılandı. Türk yargısı gerçeklerin üzerine gidip adalet dağıtması gerekirken, Genel Başkanımıza sanki sözleri ilk söyleyen kendisiymiş dava açıldı ve tazminata mahkum edildi. Bunun anlamak mümkün değil. Hakkımızı sonuna kadar arayacağız.” dedi.

TAYYAR NE DEMİŞTİ?

"MİLYON DOLARI VEREN FETÖCÜ BIRAKILIYOR"

2018 yılında Şamil Tayyar, şu ifadeleri kullanmıştı: Gaziantep'te çok ciddi FETÖ borsası var. Milyon dolarlar dönüyor. Ben bunu söylüyorum. Evet. İtirafçı adı altında işadamlarını serbest bırakıyorlar. Türkiye'nin birçok yerinde var bu. Ben milletvekiliyim her konuşmam suç duyurusudur. Bununla ilgili daha bugün suç duyurusunda bulundum, HSK teftiş kuruluna. Sadece televizyonda konuşmuyorum. HSK ne yapmış? Bir yerde problem var.

SAVRUK, DAVA AÇILDIĞINI DUYURMUŞTU

AK Parti Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş'ın avukatı Mehmet Savruk, 15 Nisan 2018'de CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun, "Şamil Tayyar diyor ki, Gaziantep de çok ciddi FETÖ Borsası var. Git Kayseri'ye de bak. Kayseri'de de var. Sanki biz bilmiyor muyuz? Elitaş'a sorun, kimi nasıl çıkardı? Milyon dolarlar dönüyor" ifadeleri için 100 bin TL'lik manevi tazminat davası açıldığını ifade etmişti.