Elitaş Bakan olur mu?

AK Parti Genel Başkanı, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın parti yönetiminde ve kabinede değişim olabileceği yönündeki açıklamaları, Kayseri'den bir ismin özellikle şuan Genel Başkanvekili olarak görev yapan Mustafa Elitaş için 'Bakan olur mu?' sorusunu akıllara getirdi. Ayrıntılar Kayseri Olay haber bülteninde…

Elitaş Bakan olur mu?
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

AK Parti Genel Başkanı, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın,  ‘Genel başkan yardımcılarında aynı şekilde değişiklikler olabilir. Kabinemizde biliyorsunuz iki arkadaşımız değişime tabi oldu. Şimdi bu yeni süreçte de hem genel başkan yardımcılarında bazı değişiklikler olabileceği gibi, aynı şekilde Kabine’de de duruma göre değerlendirmelerimizi yaparız. Orada da bazı değişiklikler olabilir’ şeklindeki açıklamaları AK Parti kulislerini ve siyasetin nabzını tutan çevreleri hareketlendirdi. 

Peki bu süreç Kayseri’yi nasıl etkileyecek? Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki’nin istifasının ardından kabinede temsil edilmeyen Kayseri, AK Parti Genel Merkezi’nde ise Genel Başkanvekili olarak Mustafa Elitaş tarafından temsil ediliyor. 

Elitaş Bakan olur mu?
İlçe kongreleriyle kongre sürecini başlatan AK Parti’de bugüne kadar parti yönetimi ve kabinedeki değişimler kongre sonrasına bırakılırken, AK Parti Genel Başkanı Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın açıklamaları nedeniyle bu kez kafalar biraz karışık. Kimlerin değişeceği kadar ne zaman değişeceği sorusu da yanıt bekliyor. Kayseri açısından ise AK Parti Genel Başkanvekili olarak görev yapan, daha önce Ekonomi Bakanı olarak görev yapan Mustafa Elitaş’ın yeni görevi merak konusu… Kulislerde Elitaş’ın kabinede yer almasının sürpriz olmayacağı konuşuluyor. 

Elitaş Bakan olur mu?
Konuşulan bir konu ise son kabine de değişen iki bakandan biri olan Mehmet Özhaseki’nin durumu…

Elitaş Bakan olur mu?

Sağlık sorunlarını gerekçe göstererek, görevinden alınan Özhaseki, uzunca bir süre yürüttüğü Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcılığı görevine tekrar dönebilir mi? Son dönemde pek ortalarda görünmeyen Özhaseki’nin yeniden aktif göreve dönmesinin Kayseri’de dengelerin değişmesine neden olacağı da konuşulan konular arasında yer alıyor.