'Elbette sucuk ikram edeceğiz, leblebi ikram edecek halimiz yok'

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, tartışmalara konu olan sucuk görüntülerinin ardından açıklamalarda bulundu. Başkan Büyükkılıç, 'Kayseri denilince akla sucuk, pastırma ve mantı gelir.' dedi.

Youtube Kanalı
Youtube Kanalı
Abone Ol
'Elbette sucuk ikram edeceğiz, leblebi ikram edecek halimiz yok'
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

AK Parti Genel Merkezi’nin Türkiye Buluşmaları etkinliği kapsamında geçtiğimiz günlerde Kayseri’ye gelen Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, kentteki bazı etkinliklerin yanı sıra Kayseri Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan Erciyes Yüksek İrtifa Merkezi’nin tanıtım toplantısına da katılmıştı. 

Yer Kayseri Erciyes olunca da lezzetiyle iz bırakan, ünü Türkiye sınırlarını aşan Kayseri Sucuğu davetlilere ikram edildi. Yayınlanan görüntüler kısa sürede gündeme otururken, tartışmaları da beraberinde getirdi. Muhalefet tarafından sert sözlerle eleştirilen görüntülerin ardından Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, açıklamalarda bulundu. 

'Elbette sucuk ikram edeceğiz, leblebi ikram edecek halimiz yok'

'Tüm etkinliklerimizde aşağı yukarı bu çalışmaları yapıyoruz'

Başkan Büyükkılıç, sucuğun Kayseri’nin bir markasını olduğunu söylerken, hemen hemen her etkinlikte sucuk ikramı yaptıklarını söyledi. 

‘Bizim leblebi ikram edecek halimiz yok’ diyen Büyükkılıç, “Kayseri denilince akla ne gelir, sucuk gelir, pastırma gelir, mantı gelir. Bizim leblebi ikram edecek halimiz yok. Tüm etkinliklerimizde aşağı yukarı bu çalışmaları yapıyoruz. Bunu yaparken de belediyemizin cebinden bir kuruş çıkmıyor. Borsamızın kıymetli başkanına ve esnaflarımıza teşekkür ediyorum.” ifadelerini kullandı.

'Elbette sucuk ikram edeceğiz, leblebi ikram edecek halimiz yok'

'Kayseri milletvekiline yakıştıramadım'

Eleştirilere sert bir dille yanıt veren Büyükkılıç, algı yaratılmaya çalışıldığını da sözlerine ekledi. Büyükkılıç açıklamasını şöyle sürdürdü; “Bütün bunların amacı nedir; sucuğumuzu, pastırmamızı, mantımızı tanıtmak. Buraya kadar normal aykırı bir şey yok. Bunun üzerinden siyaset yaparak, ‘sucuk partisi düzenliyorlar’ sanki özel bir uygulama yapılıyor. Biz orada keyif yapmaya çalışıyormuşuz gibi algılar yapmak suretiyle ucuz siyaset yaparak, bizleri, bakanlarımızı yıpratmaya çalışanları ben buradan kınıyorum. Dışarıdan bakan gözler belki bunu doğal karşılayabilir. Ancak bir Kayseri milletvekilinin çıkıp da başkalarının dümen suyuna girmek suretiyle Kayseri’nin ürününü tanıttığımız böyle bir etkinlikte bizleri siyaseten istismar ederek, zor durumda bırakmaya çalışmasını da hiç yakıştıramadım. Böyle bir milletvekilinin bu şehri nasıl temsil ettiğinin yorumunu sizlere bırakıyorum. 

Biz şehrimizin ürünlerine de sahip çıkarız şehrimizin sevincine de sahip çıkarız. Kayseri bizim, Kayseri hepimizin.”