`O hastalıkların tekrar çıkmaması, Covid-19`un yayılma hızını durdurabilmek için Suriyeliler Suriyeye!`

`O hastalıkların tekrar çıkmaması, Covid-19`un yayılma hızını durdurabilmek için Suriyeliler Suriyeye!`
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

AK Parti'de özellikle Suriyelilere yönelik yaptığı açıklamalar nedeniyle gündeme gelen ve daha sonra parti yönetimine yönelik eleştirilerinin ardından ihraç edilen Kayseri eski Milletvekili Prof Dr Pelin Gündeş Bakır, "Suriyeliler Suriye'ye" çağrısı yaptı.
"KADINLARIMIZA YAN GÖZLE BAKILMAMASI İÇİN"
"Ülkemizde artık görünmeyen el ayak, verem, şark çıbanı gibi hastalıkların tekrar çıkmaması için, Covid-19'un yayılma hızını durdurabilmek için Suriyeliler Suriyeye" ifadelerini kulanan Bakır, "Her dört gencimizden biri işsizken, öğretmen gençlerimiz atanamadıkları için canlarına kıyıyorken Suriye’li gençlerin kamuda istihdam edilmemeleri için Suriyeliler Suriye 'ye. Suriye’li gençler Türkiye’de iş sahibi olup, evlenip, çocuk çocuğa karışıp, Taksim’de kutlama yaparken, Mehmetçik Suriye’de onların Kuran’a göre savaşmaları farz olduğu halde terk ettikleri vatanlarını korumak için şehit düşüyorsa  Suriyeliler Suriyeye. Bir daha nargile görmemek için, kadınlarımıza, kızlarımıza yan gözle bakılmaması için Suriyeliler Suriyeye" diye konuştu. 
"ÜLKEMİZİN GÖÇ POLİTİKASINA KARŞIYIM"
Türkiye'min göç politikasına karşı olduğunu dile getiren Bakır, "Bir insan olarak zorda kalanlara, muhtaca, yoksula kimliği, etnik kökeni, dini ne olursa olsun sadece insan olduğu için her zaman yardım ettim. Her zaman da yardım ederim. Ancak ülkemizin göç politikasına karşıyım. Değişmelidir!" dedi.