Ekonomist Zeki Karahüseyin'den Erciyes çağrısı

Ekonomist Zeki Karahüseyin: Doğduğu topraklarla ödeşme anlayışı, turizm, tarım ve hayvancılık alanlarında da ortaya konmalıdır.

Ekonomist Zeki Karahüseyin'den Erciyes çağrısı
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Ekonomist Zeki Karahüseyin, TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu başta olmak üzere Erciyes Anadolu Holding CEO’su Alpaslan Baki Ertekin ve Pancar Kooperatifi Başkanı Hüseyin Akay’a, Kayseri’nin marka değerini arttırmak için Tarım, Hayvancılık ve Turizme katkı sunma çağrısı yaptı. 
Kayserili olan önemli iş insanlarının ve aynı zamanda Kayseri ekonomisine yöne veren ve ülke ekonomisine katkı sağlayan büyük kurumların yetkililerine seslenen Karahüseyin, yatırım çağrısı yaptı. 
Karahüseyin, “Erciyes Anadolu Holding, Kayseri Şeker Fabrikası ayrıca Kayserili TOBB Başkanımız artık Erciyes’i görmeli.  Bugün bu kişi ve kurumlar Kayseri’yi farklı markalarla gündeme taşımalı.  Markalaşma çalışmalarına hız vermeli. Sadece bağlı bulundukları alanlarda değil farklı alanlarda da yatırımlar yapmalıdırlar. Kayseri’nin turizmine, tarım ve hayvancılığına katkı sunmalıdırlar. Mesela Erciyes’e neden otel yatırımı yapılmıyor? Gerekirse bu kurumlara avantajlı arsa tahsisi yapılmalı ve bu kurumların oralarda da yatırımları olmalı. TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu da bu konuda gereken adımları atmalı ve öncülük etmelidir. Böylece Kayseri’nin turizminin gelişimine de katkı sunulmuş olur. Bunun yanında yine tarım ve hayvancılık konusunda da ilçeleri destekleyici yatırımlara ön ayak olabilirler. Bu alanlarda da markalaşmaya öncülük edebilirler. Kayseri’nin bu alandaki değerlerinin de öne çıkmasına katkı sunabilirler. Bu yolla istihdam artışı da ortaya çıkar. Yani hem Kayseri  kazanır hem de bu şehirde işsiz olanlara da yeni iş kapıları açılır. Bu kişi ve kurumlar bu konularda rol model olmalı ve engellerin aşılmasında ilk adımı atmalıdır” dedi.
KAYSERİ’NİN TARIM, HAYVANCILIK VE TURİZM POTANSİYELİ DEĞERLENDİRİLMELİ VE GELİŞTİRİLMELİ
Yapılacak yatırımlarla Erciyes’in ekonominin zirve toplantılarına da ev sahipliği yapabileceğini kaydeden Karahüseyin,  şunları söyledi: “Doğduğu topraklarla ödeşme anlayışı, turizm, tarım ve hayvancılık alanlarında da ortaya konmalıdır. Kayseri’nin marka değeri, bilinirliği daha da artırılmalıdır. Bugün farklı sektörlerde yatırım çalışması yapan dev firmalar var. Kayseri’nin önemli firmaları neden farklı alanlara açılmasın ve bu alanlarda da tarih yazmasın? Artık Kayseri’nin tarım, hayvancılık ve turizm potansiyeli değerlendirilmeli ve geliştirilmelidir. Bu zamanda bu çok daha önemli. Kurumların başındaki bu insanlar fıtrata çevrilmeli. Belki bu fırsat yıllar sonra elimize geçmez. Kısacası bu kurumlar Kayseri’nin ufkunu genişletmeli ve öncü olmalıdır”