'Düzenli göçmen, düzensiz göçmeni istemiyoruz'

30 Haziran Pazar günü yaşandığı iddia edilen taciz olayına ilişkin açıklamalar gelmeye devam ediyor. Konuya ilişkin bir açıklama da Bahçelievler Belediye Başkanı Hakan Bahadır'dan geldi. Bahadır, 'Düzenli göçmen, düzensiz göçmeni istemiyoruz' dedi. Detaylar Kayseri Olay'ın Kayseri haberinde.

'Düzenli göçmen, düzensiz göçmeni istemiyoruz'

Kayseri’de yaşanan taciz iddiası ülke gündemindeki yerini korumaya devam ediyor. Birçok siyasinin de fikrini belirttiği açıklamalara bir yenisi daha eklendi. İstanbul Bahçelievler Belediye Başkanı Hakan Bahadır, konuya ilişkin açıklamalarda bulunurken, düzenli-düzensiz göçmen istemediklerinin altını çizdi. 

'Düzenli göçmen, düzensiz göçmeni istemiyoruz'

Başkan Bahadır, "Suriyeliler konusunda Kayseri'de bir sıkıntı yaşandı. Genel politikamız düzenli göçmen, düzensiz göçmeni istemiyoruz. Düzensiz göçmen demek parmak izi ve pasaportu olmayan demek. Onları zaten İçişleri Bakanlığımız topluyor. Göç idaremizin ilçemizde bir mobil kontrol aracı bulunuyor. Burada gerekli inceleme yapılıyor. Ben düzenli göçmen olmayanlara ruhsat vermiyorum. Hassasiyetlerimiz aynı bizim büyüklerimiz Almanya'ya nasıl gittiyse ve uyum sağladıysa bunlar da uyum sağlayacak yoksa düzensiz olduğu anda devlet gereğini yapar. Devletin polisi, askeri, savcısı var, vandallığa gerek yok. Bu FETÖ'nün, PKK'nın ve Mossad'ın bir oyunu karıştırmak istiyorlar. Aynısını Afrin'de de yapmak istediler gerekli dersi Türk askeri verdi" dedi.