Duygularınızı istismar edenlere karşı dikkat!

Kayseri Büyükşehir Belediyesi, vatandaşları duygularını istismar ederek dolandırıcılık yapan şahıslara karşı uyardı. Detaylar Kayseri Olay Haber bülteninde...

Duygularınızı istismar edenlere karşı dikkat!
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Kayseri Büyükşehir Belediyesi, vatandaşları dolandırıcılık yapan şahıslara karşı dikkatli olmaları gerektiği konusunda uyarıda bulundu.

Belediye, art niyetli kişilerden gelecek tekliflerin ve telefonların dikkate alınmaması, bu durumla karşılaşan vatandaşların bir an önce kolluk kuvvetlerine ihbarda bulunmaları gerektiği bildirildi. 

Vatandaşları uyaran belediye, şu önemli noktalara dikkat çekti: Hiçbir belediye çalışanı veya yetkili, para talebinde bulunmaz. Dolandırıcılar, insanların güvenini sömürerek duygularını istismar eder. Şüpheli durumlarda hemen kolluk kuvvetlerine başvurulmalıdır.

Belediye yetkilileri, vatandaşlara şu önerilerde bulundu: Bilinmeyen numaralardan gelen aramalara dikkat edin. Sosyal medya üzerinden gelen mesajlara itibar etmeyin. Para transferi yapmadan önce mutlaka doğrulama yapın. Şüphelendiğiniz durumları yetkililere bildirin.

Belediye tarafından yapılan yazılı açıklamada; 'Kayseri Büyükşehir Belediyesi'nin bazı üst düzey yetkili ve bürokratlarının ismini kullanarak dolandırıcılık yapan art niyetli kişilerin olduğunu tespit ettik. Belediye ya da bürokratların hiçbir şekilde ve hiçbir kimseden para talebinde bulunmaları söz konusu değildir. Bu tür taleplerde bulunan kişilerin tek amacı insanların duygularını istismar ederek, dolandırıcılık yapmaktır. Art niyetli kişilerden gelecek tekliflerin ve telefonların dikkate alınmaması, bu durumla karşılaşan vatandaşların bir an önce kolluk kuvvetlerine ihbarda bulunmaları önem arz etmektedir.'