Düşündüren rakamı paylaştı, Anne Babalar dikkat! Günde 32 çocuk kayboluyor

Kayıp çocuklarla ilgili çarpıcı açıklama. Saadet Partisi Genel Başkan vekili Kayseri Milletvekili Mahmut Arıkan, kayıp çocuklarla ilgili 8 yıldır veri paylaşılmadığını ifade ederek, 'Türkiye'de günde 32 çocuk kayboluyor' dedi. Detaylar Kayseri haber bülteninde.

Düşündüren rakamı paylaştı, Anne Babalar dikkat! Günde 32 çocuk kayboluyor
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Diyarbakır'da 8 yaşındaki Narin Güran'ın kaybolmasına ilişkin yürütülen soruşturma sürüyor. Kayseri'de de merak edilen küçük kızın kaybolmasına yönelik olayın aydınlatılması için emniyet birimleri de tüm delilleri didik didik ediyor. 

8 yıldır bu konuda istatistik açıklanmıyor! 

Yaşanan bu yöndeki olayın ardından  Saadet Partisi (SP) Genel Başkanvekili Kayseri Milletvekili Mahmut Arıkan, çarpıcı rakamlar paylaştı. AK Parti iktidarına da seslenen Arıkan, 'Türkiye'deki kayıp çocuk sayısı dünyadaki birçok ülkeden fazla. Bu kabul edilrmez' şeklinde konuştu. 

Arıkan, 'Kayıp çocuk vakalarında neredeyse rekor kıran Türkiye'de her gün yeni bir çocuk kaybıyla başbaşa kalıyoruz. 2016 yılında TÜİK'in açıkladığı rakamlara göre 104 bin 531 çocuğumuz kayıptı ve bu da günde 32 çocuğun kaybolması demek. Sorunların üstünü örtmekle meşhur TÜİK sekiz yıldır bu konuda bir istatistik paylaşmıyor. İktidara sormak istiyorum; bu konudaki çözümünüz rakamları gizlemek mi?' diye konuştu.

Düşündüren rakamı paylaştı! Anne Babalar dikkat günde 32 çocuk kayboluyor

Umuyoruz sağ salim bulunacak 

Diyarbakır' da günlerdir aranan Narin ile ilgili de konuşan Arıkan, 'Son olarak Diyarbakır'da kaybolan Narin Güran yavrumuzdan da henüz bir haber alınabilmiş değil. Ümit ediyoruz ki Narin kızımız sağ salim bulunacak ve ailesine kavuşacak' diye konuştu. 

Türkiye'de kaybolan çocuk sayısı birçok devletin nüfusundan fazla! Bu kabul edilemez

'İktidarın artık bu konuda çözüm üretmesi bir mecburiyettir.' ifadelerini kullanan Arkan, 'Türkiye'de kaybolan çocuk sayısı dünyadaki birçok devletin nüfusundan daha fazla. Bu durum asla kabul edilemez. Türkiye, evlatlarının emniyetini sağlayamayacak kadar aciz bir devlet değildir.'  dedi.