DURUM VAHİM!

DURUM VAHİM!
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

İYİ Parti Kocasinan İlçe Başkanı Yurdaer Şahin Olay Türk Gündem programında gazeteci Hüseyin Göktaş’ın sorularını yanıtladı.  İYİ Parti Kocasinan İlçe Başkanı Yurdaer  Şahin, “ Kayseri niçin yeterli desteği alamıyor AK Parti Milletvekillerine sormak lazım. Şehir hastanesi çok uzak mesafeye yapıldı, özel okullar da olduğu gibi, vatandaşlarımız özel hastanelerin kucağına mı itiliyor. Lüks yaşam süren Vakıflara, Derneklere niçin para aktarılıyor, bunların ülkemize katkısı ne. Eğitim sisteminde tek kelimeyle durum vahim”

ZOR BİR SÜREÇTEN GEÇİYORUZ

Konuşmasına Ahilik haftasını kutlayarak başlayan Şahin, “Bu ülke ancak üretimle kalkınır, esnaf ve sanatkarımızın ahilik haftası kutlu olsun.  Bu günkü ülkenin yaşadığı ekonomik sıkıntılardan dolayı  ayakta durabilen, çekini, senedini ödeyebilen herkes yılın ahisidir. Zor bir süreçten geçiyoruz , devletimizin esnaf ve sanatkarımıza ciddi destekler sağlaması lazım,çünkü esnaf ve sanatkarımızı bitirdiğimiz zaman ülkemiz biter” dedi.

KAYSERİ İHMAL EDİLİYOR

Kayseri niçin yeterli desteği alamıyor, bunu asıl Büyükşehir Belediye Başkanımız Memduh Büyükkılıç’a ve AK Parti Kayseri Milletvekillerine sormak gerektiğini belirten Yurdaer Şahin, konuşmasını şöyle sürdürdü: “ Ben Memduh Büyükkılıç’ı tebrik ediyorum, Kayseri’nin yeterli destek alamadığını itiraf ediyor. AK Parti Milletvekilleri bu güne kadar hangi faaliyetlerde bulunmuşlar, hangi taleplerde bulunmuşlar, demek ki parti içinde yeterli etki ve yetkiye sahip değilsiniz. Kayseri ihmal ediliyor, üvey evlat muamelesi görüyor. Milletvekili olmak gidin mecliste oturun maaşınızı alın demek değil, toplumun ,halkın, vatandaşların sorunlarıyla ilgilenmek demektir. Maalesef Kayseri’ye yapılan bir yatırım yok, Turizm bitmiş, ekonomi çok sıkıntılı bir yere gelmiş fabrikalar bir, bir kapanıyor, bunların müsebbibi iktidardır. Alış-veriş merkezleriyle ülke kalkınmaz, oralar tüketim alanlarıdır. Biz üretim alanlarıyla çanlı tutmalıyız. Can suyu denilen bir krediler çıkıyor kısa mesafeli ihtiyaçları karşılamak adına. Halbu ki burada uzun vadeli çözümlerin üretilmesi, istikrarın sağlanması, iş adamının da rahat işini yürütmesi lazım. Esnaf kara listede olanlar kredi alamadığı için ya işyerini ucuza elden çıkarıyor, ya da kepenk indiriyor. Üretim alanlarını bir şekilde canlı tutmamız lazım. Organize Sanayimizin ve tarım alanlarımızın canlı tutulması lazım.”

SÖZLEŞMELİ ÇİFTÇİLİK ÖNERİSİ

Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayraktar’la görüşerek projelerini sunduğunu ve “bunları siz yapın” önerisinde bulunduğunu ifade eden Yurdaer Şahin,” Müsait bir zamanda bu konuları konuşalım dedi ama bir dönüş olmadı. Üretim ve Tarım alanları var Kocasinan bölgesinde, bu Tarım alanlarının işletilmesi gerekiyor. Belediyenin çiftçilerle ‘Şözleşmeli çiftçilik’ modeline geçmesi lazım. Halk pazarlarında çiftçilerimizin bu ürünlerini n daha uygun fiyatlarla vatandaşımıza yansıtılmasını sağlamak belediyelerimizin görevi. Belediyelerin organizatör olması lazım Kayseri’nin ne kadar ürüne ihtiyacı var bunları tespit ederek üretim sağlaması lazım” diye konuştu.

EĞİTİM KALİTEMİZ DÜŞTÜ

Şahin, Milli Eğitim sistemi konusunda da değinerek,” Tek kelimeyle durum vahim, ülkede eğitim sistemi çökmüş durumda, her iki, üç yılda bir değişen eğitim sistemi yaz, boz tahtasına döndü. Bunu yaptık olmadı, bunu yapalım böyle bir sistem olamaz. Bu gün çocuklarımız 50’şer kişilik sınıflarda okuyor, böyle eğitim veremezsiniz, eğitim kalitemiz oldukça düşmüş durumda. Diğer ülkelerin eğitim sistemine gıptayla bakıyoruz. Çocuklarımıza ciddi yatırımlar yapmamız gerekiyor” ifadelerini kullandı.

VAKIFLARIN GETİRİSİ NEDİR?

Vakıf ve Derneklere verilen bağışlar konusunda ise; “Belediyelerin açık ve şeffaf yönetilmesi gerekiyor, belediye kaynaklarının nerelerde kullanıldığı bilgisinin vatandaşlara verilmesi gerekiyor. Vatandaşın parasını Vakıflara, derneklere aktarmak keyfiliktir, çarçur etmektir. Çalışmadan, hiçbir üretim yapmadan lüks yaşam süren bir takım vakıflara, derneklere para aktarmak doğru bir yaklaşım değildir. Kayseri belediyelerinden de böyle yardımlar yapılmışsa belediye başkanlarının çıkıp vatandaşa açıklaması lazım. Bu vakıfların, derneklerin ülkemize getirisi nedir bunların açıklanması lazım” diyerek görüşlerini aktardı.

BİZ PARTİ AYIRIMI YAPMIYORUZ

İyi Parti Kocasinan İlçe Başkanı Yurdaer Şahin, seçimlerde verilmiş vaatlerin takipçisi olduklarını belirterek vaatler verilmişse yerine getirilmesi gerektiğini bildirdi. Şahin, şunları söyledi: ”Bugün Belediyelerin verdiği hizmetin pek yeterli olduğunu düşünmüyoruz, vatandaşa çok daha farklı hizmetler götürülebilir. Bu konuda bizim çalışmalarımız var, hazırlıklarımız var bizden yardım talep ederlerse şehrimiz için elimizden gelenin en iyisini yapmaya hazırız. Biz o parti, bu parti diye ayırım yapmıyoruz biz Kayserimiz olarak bakıyoruz , Kocasinan’ımız,Melikgazi’miz, Talas’ımız olarak bakıyoruz.Fikir olarak,proje olarak yardım talebi geldiğinde her türlü katkıyı sunarız. Şu anda Belediyeler Kayseri’ye yeterince Katma değer sağlayamıyorlar, bu konuda başarısızlar. Turizm’den bahsettik,tarım’dan bahsettik bunlara katkı sağlayacak hamlelere ihtiyacımız var. Bu tür projeler üzerinde belediyelerin çalışması lazım. Belediye meclis üyelerimiz şehrin lehine olacak her türlü konuda destek veriyor, aleyhine olacak konularda da ret veriyoruz. Vatandaşlarımız müsterih olsunlar biz onların haklarını koruma konusunda en üst düzeyde ciddi bir şekilde mücadelesini veriyoruz. Bu şehrin kaynaklarının doğru kullanılması konusunda çaba harcıyoruz halkımız bize güvenmeye ve bizi takip etmeye devam etsinler.”

SADECE EMNİYET BAŞA ÇIKAMAZ

Şahiner, Amatem konusundaki görüşlerini de şu şekilde vurguladı: “ Ülkemiz açısından çok ciddi bir sıkıntı, çok ciddi bir yara, dünya açısından da büyük bir melanet bu uyuşturucu. Devletimizin bu konuda asli görevi çocuklarımızı korumak, kadınlarımızı korumak, doğayı korumak, biz kendi geleceğimizi korumak zorundayız . Maalesef bu konularda zafiyet yaşıyoruz, sadece emniyetin verdiği mücadeleyle uyuşturucuyla başa çıkılmaz. Çocuklarımızı bu uyuşturucu melanetinden uzak tutabilmek için sosyal alanlar oluşturmalıyız, bu alanlar spor alanları, müzik alanları, kültür alanları. Çocukların ruhsal ve bedensel gelişimi için spor şart, müzik ve benzeri çalışmalar şart. Çocukları okullara dolduruyoruz spor yapacakları alan yok, bir sosyal alan yok. Bataklığı kökünden kurutmamız lazım bunun için de eğitim, eğitim, eğitim.Eğitim sistemimizin yeniden yapılandırılması lazım. Benim çalışmalarım arasında bulunuyordu, her mahalleye spor yapabilecekleri, müzik yapabilecekleri, gitar çalabilecekleri, dans yapabilecekleri sosyal alanlar yapmak gerekir. Bunların eğitimini verebilecek alanlar yaratmalıyız, çocukları başı boş sokağa bırakırsak ya uyuşturucuya gidecek, ya da başka şeylere gidecek.Bunlar cüzamlı değil bizim çocuklarımız. Rehabilitasyon merkezlerinin geliştirilmesi çocuklara farklı sosyal alışkanlıklar kazandırılması lazım sadece tıbbi tedaviyle de olmuyor bu iş”

Sağlık konusunda ise; “Bir Şehir hastanesi yapıldı ulaşım zor, bir acil durumda hastaneye ulaşılamıyor. Eski devlet hastanesini iyileştirseler daha iyiydi, merkezi noktada insanlar rahatlıkla ulaşabiliyorlardı. Tramvay uğramıyor, otobüsler yeterli değil vatandaş sıkıntı yaşıyor. Vatandaşları özel hastanelerin kucağına itiyorlar, özel okulların kucağına ittikleri gibi” diye konuştu.