Dünya çapında teknolojilerin tedarikçisi Kayserili şirket, 243 milyon TL'lik teşvik alacak!

Kayseri Organize Sanayi Bölgesi'ndeki fabrikasında ürettiği ürünlerle NASA, Tesla gibi dünya çapında büyük teknolojilerin tedarikçiliğini de yapan Kayserili şirket, 243.012.939 TL tutarında yatırım teşvik belgesi aldı. Detaylar Kayseri Olay'da...

Dünya çapında teknolojilerin tedarikçisi Kayserili şirket, 243 milyon TL'lik teşvik alacak!

Kayseri Organize Sanayi Bölgesi'ndeki fabrikasında ürettiği ürünlerle NASA, Tesla gibi dünya çapında büyük teknolojilerin tedarikçiliğini de yapan Mega Metal, Kamu Aydınlatma Platformu (KAP) üzerinden yatırımcılarını yakından ilgilendiren bir özel durum açıklamasında bulundu.

Borsa İstanbul Yıldız Pazar'da "MEGMT" koduyla işlem gören Kayserili şirket Mega Metal, Kayseri'deki fabrikasının yanına bir fabrika daha kurarak yıllık üretimini yüzde 50 artırmak için girişimlere geçtiğimiz aylarda başlamıştı. Şirketten bu konuyla ilgili bugün yapılan KAP açıklamasında, Fabrika Binası ve Makine Teçhizat Yatırımı kapsamında 27.06.2027 tarihine kadar geçerli olacak şekilde 243.012.939 TL tutarında yatırım teşvik belgesi alındığı duyuruldu.

Şirketin konu ile ilgili yaptığı KAP açıklamasında şu ifadelere yer verildi: "Şirketimiz, T.C. Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Teşvik Uygulama ve Yabancı Sermaye Genel Müdürlüğü tarafından onaylanan 570785 sayılı, yeni üretim tesisi kurarak mevcut kapasitenin %50 artırılmasını içeren yatırımımızla ilgili olarak; Fabrika Binası ve Makine Teçhizat Yatırımı kapsamında 27.06.2027 tarihine kadar geçerli olacak şekilde yeni üretim tesisiyle ilgili planlanan toplam yatırım miktarının bir kısmını içerecek şekilde 243.012.939 TL tutarında yatırım teşvik belgesi alınmıştır. Bu doğrultuda; ilgili teşvik belgesi kapsamında makine teçhizat yatırımlarına başlanmıştır. Kamuoyuna ve Sayın Ortaklarımıza saygı ile duyurulur."

Mega Metal'in KAP açıklaması için TIKLAYINIZ