Dün geceyi anlatan CHP Milletvekili Genç: Olay yerine gittiğimde ne göreyim!

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Kayseri Milletvekili Aşkın Genç, Kayseri'de infial yaratan olayın duyulmasının ve olayların başlamasının ardından hemen Eskişehir Bağlarına gittiğini belirterek, gece yaşananları anlattı. Detaylar Kayseri haber bülteninde.

Dün geceyi anlatan CHP Milletvekili Genç: Olay yerine gittiğimde ne göreyim!
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Kayseri Milletvekili Aşkın Genç, Kayseri’de infial yaratan olayla ilgili açıklama yaptı. Olay sonrası Eskişehir Bağlarına gittiğinde yaşadıklarını anlatan Genç, ‘Olay yerine gittiğimde ne göreyim. Koskoca bir mahalle halk ayakta. Türk halkı bu mültecilerden artık çok sıkıldı. Artık neden gitmiyorlar?’ dedi.

'Suriyelilerin kendi ülkelerine geri dönüşü sağlanmalıdır'

İktidarın bu konuda somut adım atması gerektiğini ifade eden Milletvekili Genç, ‘Artık bıçak kemiğe dayandı. Bu bir siyaset meselesi değil memleket meselesi. İktidarın derhal kendisine çekidüzen vermesi ve bu konuda somut adımlar atması lazım. Suriyelilerin kendi ülkelerine geri dönüşünün sağlanması lazım. Ne Türkiye ne de Kayseri bu kadar sığınmacıyı kaldıramaz’ dedi.

'Çok şükür bir can kaybı olmadı'

Kayseri Valisine ve Emniyet güçlerine teşekkür eden Milletvekili Genç, ‘Çok şükür bir can kaybı olmadı.  Valimize, emniyet güçlerimize teşekkür ediyorum. Sağduyulu davranan vatandaşlarımıza teşekkür ediyorum’ diye konuştu. 

'İktidar derhal kendine çeki güzel vermelidir!'

‘Bu siyaset üstü bir mesele, bir memleket meselesi’ diyen Genç, AK Parti iktidarına seslendi. Genç, ‘Bir musibet bin nasihatten iyidir. Bu nedenle iktidar derhal kendine çeki güzel vermelidir. Bunların kendi ülkelerine dönüşü sağlanmalıdır. Geçici sığınmacılar, mülteci değiller. Savaş vardı, geldiler artık gitme zamanı’ şeklinde konuştu. 

‘Türkiye 15 milyon sığınmacıyı kaldıramaz, Kayseri’de 180 bin sığınmacıyı kaldıramaz’

‘Türkiye 15 milyon sığınmacıyı kaldıramaz, Kayseri’de 180 bin sığınmacıyı kaldıramaz’ diyen Genç, ‘Ne alt yapı ne üst yapı ne de kaynaklarımız buna yeter. Dün gece gördüm ki artık bıçak kemiğe dayanmış. İktidarın artık bunu ciddi şekilde halletmesi lazım. Yoksa halk kendi başına haledecek bu işi' dedi.

'Sorumlusu Cumhur İttifakıdır!'

'Artık insanlar Suriyelilerin kendi memleketlerine gönderilmesini istiyor' diyen CHP Kayseri Milletvekili Aşkın Genç, 'Kalıcı çözümlerin hayata geçirilmesi lazım. Burada yaşamayan bilemez. Dün gece burada olmayanlar olayın vehametini anlamakta güçlük çekiyorlar. Ne olursa olsun ev, iş yeri yakmak asla kabul edilemez. Bu konu bir memleket meselesi. Bunun sorumlusu Cumhur İttifakıdır. Bunun sorumlusu AKP'dir. Acil sorunun çözüme kavuşturulması lazım' şeklinde konuştu.