'Dün FETÖ'ydü bugün SADAT!'

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Kayseri Milletvekili Çetin Arık'ın, SADAT ile ilgili sözleri AK Partili milletvekilleri kızdırdı.

'Dün FETÖ'ydü bugün SADAT!'
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Askeri Ceza Kanunu ve Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi’nin Milli Savunma Komisyonu’nda görüşülmesi sırasında söz alan CHP Milletvekili Çetin Arık, “Tarihin hiçbir döneminde -Türk ordusunun kuruluş tarihi kabul edilen Metehan'ın tahta çıkışına kadar gidin- bu iktidarın Türk ordusuna verdiği zarar kadar da kimse zarar vermemiştir. Bana kızmayın, darılmayın, gücenmeyin; burada bazı gerçekleri de ifade etmek isterim” dedi. 
AKP’nin FETÖ ile Türk ordusuna kumpas kurduğunu ifade eden Arık, kanun teklifinde kumpas mağduru komutanlar için bir düzenlemenin olmamasını eleştirdi. AKP’nin yaşanan olaylardan ders almadığını ifade eden Arık, açıklamalarını şöyle sürdürdü:  “Mili şairimiz Mehmet Akif ‘Tarihi 'tekerrür' diye tarif ediyorlar/Hiç ibret alınsaydı tekerrür mü ederdi?’ diyordu ya, işte, üzülerek söylüyorum ki bu iktidar hiç ibret almıyor, ibret almamaya da devam ediyor. Bakınız, dün FETÖ için mıntıka temizliği yapan bu iktidar, bugün de başka yapılar için mıntıka temizliği yapıyor; örneğin, SADAT. Şimdi, Millî Savunma Bakanlığı özel konularda eğitim veren, gerilla ve özel harp eğitiminde hizmet vermek ve bu birliklerle herhangi bir bölgede verilen savaş görevini de ifa etmek üzere savunma ve danışma hizmetlerini verdiğini açıklayan bu şirket için, bu SADAT hakkında ne düşünüyor, bunu gerçekten merak ediyorum. Yani, bir Millî Savunma Bakanlığı olarak kendinizi tasfiye edilmiş gibi düşünüyor musunuz? Bakın, SADAT'ın şöyle bir açıklaması var, diyor ki: ‘15 Temmuz 2016 sonrası Türk Silahlı Kuvvetleri ve askerî okulları yeniden yapılandırdık.’ Bu doğru mu? Yine ‘Biz harp okullarının, askerî okullarının tamamının Millî Savunma Bakanlığına bağlanmasının istedik, bağlandı.’ diyor. Bunu SADAT mı istedi? Yine ‘Jandarma Genel Komutanlığının Genelkurmayla İçişleri Bakanlığına bağlanmasını istedik, bağlandı.’ diyor. Bu, gerçekten SADAT istediği için mi yapıldı? ‘Başkanlık sistemi gelsin dedik, geldi.’ diyor. Yine, şunu söylüyor: ‘Anayasa’sı, ayrı bir yönetim şekli, askeri gücü, yargısı, başkenti Arapça dil olan İslam devletler birliği kurulmasını önerdiğini…’ açıklıyor. Bunlar gerçekten doğru mu, doğruysa Millî Savunma Bakanlığı bunlar için ne yaptı? Bakın, adamlar Türkiye Cumhuriyetini tarihten silmeye çalışıyorlar, bu konuda siz ne düşünüyorsunuz? Bu konuda söyleyecek bir çift sözünüz varsa merak ediyorum ki bunu özellikle sizlerden bekliyorum. Yine, bu, paramiliter yapı karşısında Millî Savunma Bakanlığı herhangi bir girişimde bulundu mu, bulunmayı düşünüyor mu? Bakınız, ülkenin en önemli toplantısında yani ulusal güvenliğin ele alındığı Millî Güvenlik Kurulu toplantısında masanıza oturttuğunuz SADAT’ın kurucusu bu hezeyanlarını sizlerle paylaştı mı, paylaştıysa sizin tepkiniz ne oldu? Bu soruların yanıtını bekliyorum. Yine, SADAT’ın kurucusu Millî Güvenlik Kurulu toplantısına hangi sıfatla katıldı, hangi sıfatla sizin yanınızda oturdu?” diye konuştu.
KAHRAMAN ASKERLERİMİZİ DE PKK'LI TERÖRİSTLERİN GİZLİ TANIKLIĞIYLA TERÖRİST İLAN EDEN ANLAYIŞI DA LANETLİYORUM
Arık’ın sözlerine AKP milletvekilleri tepki gösterirken, AKP Bursa Milletvekili Milli Savunma Komisyonu Başkan Vekili Refik Özen Arık’a, “FETÖ’cülerle iş birliği içindesiniz, PKK’yla iş birliği içindesiniz”dedi. Özen’i özür dilemeye davet eden Arık, “Ama sayın milletvekili, Refik Özen, tutanakları istediğimde ‘FETÖ'cülerle iş birliği içerisindesiniz, PKK’yla iş birliği içerisindesiniz.’ diyor. Tam bir hadsizliktir, açıklama tam bir hadsizliktir ve sayın milletvekilini özür dilemeye davet ediyorum ve bunun tutanaklardan çıkarılmasını istiyorum. Dün söylediğim gibi, bakın, ister ismi ‘FETÖ’ olsun ister ismi ‘PKK’ olsun isterse başka bir şey olsun, kimden gelirse gelsin, kimi hedef alırsa alsın, amacı ne olursa olsun ‘ama’sız, ‘fakat’sız, ‘lakin’siz terörü, terör örgütlerini ve terör örgütlerine destek verenleri lanetliyorum; lanetlemeye de devam ediyorum. Ayrıca, teröristleri davul zurnalarla karşılayıp çadır mahkemelerinde bu teröristleri kahraman ilan eden, ömrünü terörle mücadeleye adamış kahraman askerlerimizi de PKK'lı teröristlerin gizli tanıklığıyla terörist ilan eden anlayışı da lanetliyorum. FETÖ, Türk Silahlı Kuvvetlerinin kahraman subaylarına kumpaslar kurarken, kahraman Türk subaylarını ordudan tasfiye ederken, kahraman subaylarımızın değil de FETÖ'nün kirli çocuklarının yanında yer alanları da lanetliyorum. PKK terör örgütünün kırmızı bültenle aranan bir teröristini devletin televizyonuna çıkaran anlayışı da lanetliyorum. Sayın Milletvekili, biz Dadaloğlu'nun torunuyuz; bizden terörist çıkmaz, Cumhuriyet Halk Partisi cumhuriyeti kuran bir partidir, Cumhuriyet Halk Partisinden teröre teröriste destek veren çıkmaz.”