'Dumanaltında' yemek tartışması!

 'Dumanaltında' yemek tartışması!
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, Tabiat Varlıklarını Koruma Genel Müdürü Kemalattin Tekinsoy ve diğer bazı bakanlık çalışanlarının Ankara’da dumanaltında yedikleri akşam yemeği dikkat çekti.

 Yemek fotoğrafları sosyal medyadan paylaşılınca bazı vatandaşlar Afrin operasyonu ve şehitleri örnek göstererek, tepkilerini dile getirdi. Tepkilerin artması ile birlikte Tekinsoy, sosyal medyadaki bu paylaşımını silerek açıklama yaptı. Tekinsoy, “Maalesef yanlış anlaşılmalara sebebiyet verdiği için bu paylaşımı kaldırmak durumunda kaldım” dedi.

Tekinsoy, sosyal paylaşım sitesi hesabından şunları yazdı: “Az önce sosyal medya hesabımdan paylaştığım fotoğrafla ilgili açıklama yapma zorunluluğu hasıl olmuştur. Maalesef yanlış anlaşılmalara sebebiyet verdiği için bu paylaşımı kaldırmak durumunda kaldım. Akşam geç vakitlere kadar devam eden bir çalışma temposu içindeyiz. Bu akşam da mesai arkadaşlarıma bu ağır çalışma temposu içerisinde bir akşam yemeği ikram etmek istedim. Hem bazı konuları birlikte değerlendirme hem de mesai arkadaşlarımızla aramızdaki muhabbeti artırmayı hedeflemiştim. Sayın Bakanımızı da bu yemeğe ısrarla davet ettim. O da yoğun tempo içinde bize kısa da olsa bir vakit ayırıp uğrama nezaketi gösterdi. Ancak bu durumun bile çok farklı yönlere çekildiğini görmek gerçekten çok kahredici bir durumdur. Maksatlı olarak bunu istismar etmek isteyen ve farklı yönlere çekerek çarpıtmaya çalışanları Allah’a havale ediyorum”

 

DUMAN MEYVE TABAĞINDAN ÇIKMIŞ
Diğer yandan edinilen bilgiye göre dumanın yemekten sonra işletmeye has meyve sunumunda ortaya çıktığı belirtilerek, meyve tabağının altındaki buza sıcak su dökülmesi sonucunda ortaya dumanların çıktığı ifade edildi. Bunun dışında başka bir amacın olmadığı kaydedildi. Bakanlık bünyesindede bürokratların zaman zaman bu tür yemek organizasyonlarına ev sahipliği yaptığı, bu kapsamda da sıranın Tekinsoy’da olduğu belirtildi.