Dükkanını başına yıkacağız, ama bir sor niye?

Dükkanını başına yıkacağız, ama bir sor niye?
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik, Camii Kebir çevresinde hayata geçirecekleri proje ile ilgili ön görüşmelere başladıklarını söyledi. “Bölgenin plansız, çarpık yapılardan kurtulması lazım” diyen Çelik, “Kurşunlu Camii ile Camii Kebir arasını açacağız. Bölgedeki yapıları yıkıp, yakın yere taşıyacağız” dedi. “Bir şeyi çirkin diye yıkıyorsan yerine yapacağının çok daha estetik olması lazım” diyen Çelik,  “Tasarım ofisleri çalışıyor. İnce eleyip, sık dokuyoruz. İnşallah çok orijinal, kaliteli, o mimari dokuya uygun, o manevi atmosferin kutsiyetini bozmayacak bir projeyi orayı yapacağız. O zaman senin dükkanını başına yıkmış olacağız” ifadelerini kullandı.

Kayseri Büyükşehir Belediyesi, Cumhuriyet Meydan’daki kentsel dönüşüm projelerini masaya yatırmaya başladı. Özellikle Sahabiye’de bu yöndeki proje etap etap devam ederken, gözler bu kez de Camii Kebir ve çevresine çevrildi. Başkan Mustafa Çelik, 38 Kent TV’de katıldığı  Sansürsüz programında Genel Yayın Yönetmeni Osman Çiftci’nin sorularını yanıtladı. Çelik, Gazeteci Osman Çiftci’nin, Camii Kebir ve çevresi ile ilgili yapılacak proje ile ilgili kamuoyunda da merak edilen sorusuna yanıt verdi.

 “BÖLGENİN PLANSIZ, ÇARPIK YAPILARDAN KURTULMASI LAZIM”

Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik, bölgede estetik bir proje için çalıştıklarını belirtti. Bölgede Vakıf Gökdelen İş merkezi ile yanında ve çevresinde bulunan yapıların yıkılacağını dile getiren Çelik, “Şehirlerde bazı manevi, kutsal merkezler vardır. Kayseri’de Camiİ Kebir ve civarı bu anlamda manevi bir atmosfer olarak özel yerler. Buraların çevresinin rahatlaması lazım. Plansız, çarpık yapılardan kurtulması lazım. Meydan’dan, camiye doğru gelirken de en önemli engellerden 2-3 tanesi sizin de iş yerinizin bulunduğu Meydan’daki otel, yanındaki Nasrullahzade İş Merkezi, yanındaki diğer iş merkezi, çevresindeki bazı yapılar. Hedefimiz, oradaki 2-3 yapıyı yine Meydan’a yakın başka yere transfer etmek” dedi.

“MÜLKLERİN BİR KISMINI O BÖLGEYE TAŞIYACAĞIZ, KURŞUNLU CAMİİ İLE CAMİİ KEBİR ARASINI AÇACAĞIZ”

 Bu konuda bölgede faaliyet gösteren vatandaşlarla görüşmeler yapıldığını kaydeden Çelik, şunları söyledi: “Ön görüşmeler yapıldı, anlaşmadık daha. Çünkü bu işler gerçekten zor işler. Karayollarına ait Düvenönü’nde lojmanların olduğu bir yer vardı, lojmanları Karayolları ile anlaştık ve yıkımı yapıldı.  Argıncık’taki kendi Karayolları lojman bölgesinin içerisine yeniden yapıyoruz. İstediklerinin sayı olarak da, kalite olarak da fazlasını oraya yapıyoruz. Ora bize geçti. Dolayısıyla bu ön taraftaki mülklerin bir kısmını anlaşarak, yine oraya taşıyacağız. Bir kısmını o bölgede yine, düşük katlı, değer katacak ticari yapılar haline getireceğiz, oraya taşıyacağız. Kurşunlu Camii ile Camii Kebir arasını açacağız”

“O ZAMAN SENİN DÜKKANINI BAŞINA YIKMIŞ OLACAĞIZ”

Yapılacak çalışma ile birlikte vatandaşların geniş bir alanda ibadetlerini yapabileceğini anlatan Çelik, “Projenin en iyi tarafı camii ortaya çıkacak. Yine kıble tarafında hac malzemeleri satılan 6 bina da orada var. 2-3 ayrı tasarım ofisi çalışıyor, biraz da yakışır bir şey olacak. Bir şeyi çirkin diye yıkıyorsan yerine yapacağının çok daha estetik olması lazım. İnce eleyip, sık dokuyoruz. İnşallah çok orijinal, kaliteli, o mimari dokuya uygun, o manevi atmosferin kutsiyetini bozmayacak bir proje gelecek ve orayı yapacağız. ( 38 Kent TV’nin de bulunduğu Vakıf Gökdelen İş merkezini de kastederek) O zaman senin dükkanını başına yıkmış olacağız” diye konuştu.

Haber: Cafer ZENGİN