Dr. Zeliha Soran Erdem, Genç Bilim Kadını Ödülü'nü kazandı

L'Oréal Türkiye ve UNESCO Türkiye Milli Komisyonu iş birliği ile hayata geçirilen ve bilim alanında kadınların güçlenmesini hedefleyen 'Genç Bilim Kadınlarına Destek Bursu' ödülleri açıklandı. Detaylar Kayseri Olay'ın Kayseri haber bülteninde…

Dr. Zeliha Soran Erdem, Genç Bilim Kadını Ödülü'nü kazandı
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Abdullah Gül Üniversitesi (AGÜ) Mühendislik Fakültesi Öğretim Üyesi Dr. Zeliha Soran Erdem, L’Oréal Türkiye ve UNESCO tarafından Genç Bilim Kadını Ödülü’ne layık görüldü.

L’Oréal Türkiye ve UNESCO Türkiye Milli Komisyonu iş birliği ile hayata geçirilen ve bilim alanında kadınların güçlenmesini hedefleyen “Genç Bilim Kadınlarına Destek Bursu” ödülleri açıklandı.

Dr. Zeliha Soran Erdem, Genç Bilim Kadını Ödülü'nü kazandı

Ödüle layık görülen 4 bilim kadını arasında yer alan AGÜ Mühendislik Fakültesi Öğretim Üyesi Dr. Zeliha Soran Erdem, L’Oréal Türkiye Genel Müdürü Sinem Sandıkçı Gökçen ve Türkiye’de ilk uzay radyasyon testlerinin yapıldığı ODTÜ İVME-R Müdürü Prof. Dr. Bilge Demirköz’ün katıldığı ve İstanbul’da Pera Palas Otel’de düzenlenen törende ödülünü aldı.

Dr. Erdem, bitkilerin doğal özelliklerinden faydalanarak optik alanında geliştirdiği doğa dostu LCD ekran teknolojisiyle 200 bin TL tutarındaki destek ödülünü almaya hak kazandı.

Projesi hakkında konuşan Dr. Erdem, aydınlatma sistemlerinde doğa dostu ve insan sağlığına uyumlu LED’lerin sürdürülebilir teknolojinin temel taşlarından olacağını, daha fazla bitkinin optik alanında kullanılabilmesini ve biyomedikal uygulamalardan sokak aydınlatmalarına kadar geniş bir yelpazede fayda sağlanabilmesini hedeflediğini söyledi.

Dr. Zeliha Soran Erdem, Genç Bilim Kadını Ödülü'nü kazandı