Doyurucu, Farklı ve Pratik Tavuk Yemekleri

Bütçe dostu, besin içeriği bakımından zengin üstelik pişirmesi de oldukça kolay tavuk yemekleri tarifleri, her damak zevkine uyarlanabilecek pek çok imkana sahip!

Doyurucu, Farklı ve Pratik Tavuk Yemekleri
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Bütçe dostu, besin içeriği bakımından zengin üstelik pişirmesi de oldukça kolay tavuk yemekleri tarifleri, her damak zevkine uyarlanabilecek pek çok imkana sahip!

Evinizde sebze, mantar gibi hangi yardımcı malzeme varsa bir çırpıda birleştirip şipşak hazırlayabileceğiniz tavuk yemekleriçeşitleriile kendi mutfağınız şef siz olabilirsiniz…

Sporcu beslenmesinden diyette kilo kontrolü sürecine günlük tüketim için çok uygun, faydalı ve doyurucu tavuk yemekleri protein açısından oldukça ideal düzeyde; tabii sağlıklı koşullarda pişirilirse.

Göğüs fileto, kuşbaşı, pirzola, but, kanat gibi tavuk eti çeşitlerini dilediğiniz gibi kullanabilirsiniz! Çorbadan salataya, sulu yemekten ızgara çeşitlerine tavuk yemekleri nefis yemek tarifleri‘nin zengin arşivinde!

Nefis Yemek Tarifleri Tavuk Yemeklerine Nasıl Ulaşabilirim?

Ana sayfanın sağında yer alan kategoriler bölümünden önce Et Yemekleri ardından listelenen seçeneklerden tavuk yemekleri kategorisine tıklayarak kolayca ulaşabilirsiniz!

Sonrasında sizin için listelenen tavuk yemekleri tarifleri için en son eklenen ‘yeni tarifler’ veya en çok deftere eklenen ‘popüler tarifler’ filtrelerini uygulayabilirsiniz.

Sitenin üst bölümünde yer alan arama kutucuğuna özel olarak aradığınız tarifi örneğin; tavuk göğsü yemekleri, tavuk but yemekleri, tavuk baget yemekleri ya da tavuk sote, fırında tavuk pirzola, tavuk haşlama gibi tarifleri yazarak aratabilirsiniz. Diyet yemekleri kategorisini soldaki seçeneklerde görebilirsiniz. Bu kategoride diyete uygun fit tavuk yemekleri sizler için anında sıralanacaktır.

‘Malzemeye göre ara’ seçeneği sayesinde tavuk yemeğinizin içinde bulunmasını istediğiniz ya da istemediğiniz malzemeleri listeleyebilirsiniz. Şimdiden afiyet olsun!

Tavuk Yemekleri Hazırlamanın En Leziz 7 Püf Noktası

 Tavuk eti, kırmızı et çeşitlerine oranla çok daha ekonomik ve kolay ulaşılabilir olduğu için mutfaklarda sık sık pişirilir. Çorbasından ana yemeğine tavuk eti pişirirken dikkat etmeniz gereken birtakım püf noktaları, etin lezzetini farklı boyutlara taşıyacaktır elbette.

Peki, tavuk eti pişirirken nelere dikkat edilmeli?

Tavuk eti seçerken eğer bütçeniz uygunsa gezen tavuk, köy tavuğu veya en taze tavuk etini seçmeye özen göstermelisiniz; tavuğun yetiştiği koşullar lezzetin ilk halkasını oluşturur. Bu tarz tavuklar daha geç pişer.
Tavuğu seçtikten sonra pişirme öncesi yıkamanız önerilmez; fakat eğer yıkayacaksanız kağıt havlu yardımıyla iyice kurulamalısınız ki et üzerinde bakteri üremesin veya su damlacıkları yoluyla diğer sebzelere yayılmasın.
Tavuk etini keserken plastik kesme tahtası tercih edin; çünkü plastik kesme tahtalarını temizlemek çok daha kolaydır. Mümkünse o tahtada sadece et doğrayın.
Tavuk etini lezzetlendirmek için marine sosu hazırlayabilirsiniz. Kekik, kimyon, köri, karabiber gibi baharatlar tavuk etine çok yakışır. Tereyağı, zeytinyağı, limon suyu ve kabuğu, yoğurt, süt, kefir, mayonez, defne yaprağı ya da biberiye de bu sos içinde fark yaratacak ve eti beyazlatıp yumuşatacaktır.
Harlı ateşte ve kaynayan suda tavuk haşlarsanız tavuğun rengi koyulaşır; kısık ateşte haşlamaya özen gösterin. Haşlama suyuna karabiber taneleri, defne yaprağı, karanfil gibi aroma kazandırıcı baharatlar ekleyebilirsiniz.
Tavuk etini göğüs fileto, pirzola gibi parça et olarak tüketecekseniz önce kızgın tavada mühürlemelisiniz ki suyunu kaybetmesin.
Tavuğu fırında pişirecekseniz marine sosuna şeker, limon suyu, yoğurt, süt gibi malzemeler ekleyebilirsiniz. Böylece tavuğunuz fırında nemini kaybetmez ve üzeri nar gibi kızarır. Kurumasını engellemek için yağlı kağıda sarıp yüksek ısıdaki fırında pişirebilirsiniz.
 Hangi Tavuk Yemeği Kaç Kalori?

 Tavuk yemekleri besin değeri açısından zengin ve oldukça doyurucudur. Protein kaynağı olarak ister diyet menülerinde ister günlük beslenme rutininde tercih edilebilecek ideal bir kaynaktır.

Pişirmesi kolay ve çeşitli, bütçe dostu tavuk etinin en sağlıklı tarifi haşlama ya da çok az yağda ızgara halidir. Tavuk haşlama ve ızgara tavuk göğüs diyet menülerinde sıkça yer alan alternatifler arasındadır ve uzun süre tok tutar. Sporcu beslenmeleri için de kaliteli enerji kaynağıdır.

Peki, tavuk yemekleri kalori değerleri porsiyonlarına göre nasıl?

1 porsiyon haşlanmış tavuk: 165 kalori
1 porsiyon ızgara tavuk göğüs: 151 kalori
1 porsiyon (yalnızca et ile) tavuk döner: 230 kalori
1 porsiyon tavuk sote: 288 kalori
1 porsiyon tavuk çorbası: 132 kalori
1 porsiyon fırında patatesli tavuk baget: 437 kalori
1 porsiyon tavuk şiş: 208 kalori
1 porsiyon tavuk kanat: 198 kalori
Nefis Yemek Tarifleri Mutfağının Yıldızı 5 Çeşit Tavuk Yemeği Tarifi

1) Lokum Gibi Pişen Çok Pratik Tavuk Sote Tarifi

Yumuşacık adeta lokum gibi ağızda eriyen tavuk sote tarifi, elli bine yakın kişinin defterinde! Herkesin kolaylıkla yapabileceği tavuk sote hem tok tutacak hem de el oyalamayacak bir tarif. Sebzeli ve etli bir yemek olduğu için davet sofralarınıza da çok yakışır!

2) Davet Sofralarına Özel Şahane Tavuklu Buğu Kebabı

İftar, kutlama, misafir, yıl dönümü gibi özel davetler için tereddütsüz pişirebileceğiniz tavuk yemeği önerimiz tavuklu buğu kebabı! Fırında pişen soslu yumuşacık tavuk etleri, beşamel sosu ve nar gibi kızarmış peynirli katmanıyla damaklarda iz bırakacak bu tarif ikram ettiğiniz herkesten tam not alacak!

3) Restoranlarda Yediğinizden Daha Lezzetli: Tavuk Fajita

 Restoran zincirlerinde, kafelerde yediğiniz tavuk fajita yemeğini kendi evinizde hazırlamak çok daha keyifli! Hem daha ekonomik hem de pişirmesi kolay tavuk fajita, çocuklarınızın da severek tüketeceği bir yemek. Jülyen doğranmış tavuk eti ve renkli biberler akşam yemeklerini iple çektirecek bir lezzete büründü bu tarifte…

4) Çıtır Çıtır Bol Baharatlı! KFC Tadında Tavuk Kanatları

Parmaklarınızı yiyeceğiniz bir tarif! Meşhur Kfc tavuklarını gayet başarılı şekilde evde nasıl hazırlarsınız, işte yanıtı! Kremalı, körili baharatlı, dışı çıtır çıtır içi yumuşacık tavuk kanatları tüm mideleri şenlendirecek cinsten! Henüz sevmeyeyine rastlamadığımız bu lezzet, sitemizde de gözde tavuk tarifleri arasında yerini aldı.

5) Dünyanın En Kolay Fırın Yemeği Tavuklu Sebze Kebabı

Mutfakta fazla vakit harcamadan hem göz alıcı hem doyurucu bir de üstüne lezzetli bir fırın yemeği hazırlamak nasıl fikir? Tavuk ve sebzelerin fırında pamuk gibi yumuşacık pişmesi tüm aileyi mutlu edecek, üstelik fazla bulaşık derdi de yok. Yanında bulgur ya da pirinç pilavı veya soslu makarna şahane gider!