Özhaseki'den 3 döneme yeşil ışık!

Özhaseki'den 3 döneme yeşil ışık!
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

AK Parti’de 3 dönem kuralı ile ilgili olarak nasıl hareket edileceği merak konusu. AK Parti Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Özhaseki, bu konuda yine akıllarda soru işaretleri bırakacak açıklama yaptı. MYK’yı işaret eden Özhaseki, “Bir elin parmaklarını geçmeyecek istisna olabilir. 3 döneme takılan bazı arkadaşlarımızı farklı il ve ilçelerde de görevlendirebiliriz” dedi.

 

Özhaseki, yaklaşık 15 gün önce de “Kural işliyor. Arkadaşlarımızın 'artık aday değilim' demesini bekliyoruz” dedi. Özhaseki’nin, “3 döneme yeşil ışık” dedirten bu açıklamasının ardından gözler, 3 dönem kuralına takılan Melikgazi Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç ile İncesu Belediye Başkanı Zekariya Karayol’a çevrildi.

 

 

 

AK Parti’de aday adaylığı başvuru süreci sona erdi. Gözler şimdi mevcut Belediye Başkanlarına çevrildi. Mevcutlar içinde kimler aday gösterilecek ya da gösterilmeyecek.  Bu konuda herkesin merakla beklediği husus 3 dönem kuralı. Kayseri’de de 2 isim 3 dönem kuralına takılıyor. Adı Büyükşehir Belediyesi için de geçen Melikgazi Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç ile İncesu Belediye Başkanı Zekeriya Karayol, 3 döneme takılan isimler arasında. Ülke genelinde de 92 isim 3 döneme takılıyor. Ancak, AK Parti Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Özhaseki’nin yaptığı art arda farklı açıklamalar akıllarda soru işaretleri bıraktı.

Özhaseki, yaklaşık 15 gün önce katıldığı televizyon programında 3 dönem kuralı ile ilgili olarak, “Kural işliyor. Arkadaşlarımızın 'artık aday değilim' demesini bekliyoruz” açıklaması yapmıştı. Bu açıklama “3 dönemde taviz yok” olarak yorumlanmıştı.

Özhaseki, katıldığı bir başka televizyon programında bu kez ilki kadar keskin ve net ifadeler kullanmadı ve adeta kapı araladı.  Partinin MYK’sını işaret eden Özhaseki, “Bir elin parmakları kadar istisna olabilir. O arkadaşlar farklı yerlerde de aday gösterilebilir” diye konuştu.

“3 DÖNEME TAKILAN ARKADAŞLAR BAŞKA YERLERDE DE GÖREVLENDİRİLEBİLİR”

Özhaseki,  Prensip itibariyle MYK aldığımız karar 3 dönem kuralını işleteceğiz, ama bazı yerlerde arkadaşlar dolduğu halde devam etsin diyebilirler. O arkadaşların devamı cihetinde eğer bir karar çıkacaksa MYK’da görüşülüp, tartışılır ondan sonra istisna olarak, bir elin parmakları kadar devamı yönünde karar çıkabilir. 3 dönem dolduran arkadaşların başka görevlerde değerlendirileceği hususu da söz konusu. Yani göz önünde bulunduruyoruz” diye konuştu.

“BAZI ARKADAŞLARIN DEVAMI YÖNÜNDE KARAR ÇIKABİLİR”

İstanbul de örneği veren Özhaseki,  “İstanbul’da 8 ilçe belediye başkanı 3 dönemi dolduruyor. Mesela bu arkadaşlara başka illerde, ilçelerde görev verebiliriz.  Bulundukları, ait oldukları şehirlerde görev verebiliriz. Bunları da göz önünde tutuyoruz.  Bazı arkadaşların devamı yönünde karar çıkabilir” dedi. Özhaseki’nin yaptığı bu açıklamaların ardından adı parti kulislerinde Büyükşehir Belediyesi için de geçen Melikgazi Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç ile ilgili verilecek karar merak ediliyor. Bazı çevreler Büyükkılıç “Büyükşehir’e aday gösterilebilir” derken bazıları ise “Melikgazi’de devam edecek” görüşünde.

 

“TEŞKİLAT OLARAK KESİNLEŞMİŞ BİR ADAYIMIZ BİR ŞEY OLSA TEMAYÜL YAPMAYIZ”

 Bu yönde sosyal medyada yapılan eleştirilere tepki gösteren partinin İl Başkanı Şaban Çopuroğlu ise, “Genel merkez anketi ile bizim sahada yaptığımız anket birbiri ile örtüşüyor. Bize gelen sonuçları da değerlendiriyoruz. Melikgazi Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç'ın isminin ‘Büyükşehir Belediyesi için kesinleştiği’ ifadesini sosyal medyadan okuyoruz. Teşkilat olarak kesinleşmiş bir adayımız bir şey olsa temayül yapmayız” açıklaması yaptı. Haber: Cafer ZENGİN