Dolar ve Euro değer kaybetti! Seçim sonrası dövizde neler oldu?

31 Mart Mahalli İdari Genel Seçimleri sonrasında döviz kurları dolar ve euro da hafta nasıl geçti. Detaylar Kayseri Olay Gazetesi olarak hazırladığımız Kayseri haber bültenimizde…

Dolar ve Euro değer kaybetti! Seçim sonrası dövizde neler oldu?

Döviz kurları dolar ve euro tüm yurtta olduğu gibi şehrimizde de yatırımcılar, şirketler, piyasalar ve vatandaşlar tarafından yakından takip ediliyor.

31 Mart Yerel Seçimleri sonrasında döviz kurları Nisan ayının ilk gününde haftaya değer kaybederek başladılar ve haftanın ilk 3 gününde de değer kaybı devam etti. Tüm yurtta olduğu gibi Kayseri'de de yakından takip edilen döviz kurları dolar ve euroda seçim sonrasında negatif bir görüntü ortaya çıktı. Yerel seçim belirsizliğinin kalkması ve mevduat faizlerinin yüzde 55 - 60 yaklaşmasıyla beraber dolar ve euronun değer kaybettiği bir hafta oldu.

Dolar ve Euro değer kaybetti! Seçim sonrası dövizde neler oldu?

1 Nisan 2024 haftasına dolar kuru 32.42 TL civarında başladı. Dolar, serbest piyasada geçen hafta Cuma günü kapanışını 32.04 TL'den yaparken, hafta içinde en yüksek ve en düşük değeri 1 Nisan Pazartesi günü kaydetti. Dolar kuru en yüksek 32.44 TL'yi ve en düşük 31.75 TL'yi gördü.

Öte yandan, euro serbest piyasada 1 Nisan haftasına 34.91 TL seviyesinde başladı. Haftanın kapanışında ise 5 Nisan Cuma günü euro kuru 34.71 TL olarak kaydedildi. Euroda da en düşük ve en yüksek seviyeler Pazartesi günü kaydedildi. Euro, hafta içinde en yüksek 35.13 TL'yi görürken, en düşük seviye 33.94 TL oldu.