Dolar 28 TL'yi denedi! Gelecek hafta döviz rezervleri, bütçe dengesi var

Kayserili vatandaşların yakından takip ettiği döviz kurlarında hafta nasıl geçti? Yeni haftada Ekonomik Takvim'de neler var? Detaylar Kayseri Olay Gazetesi olarak hazırladığımız Kayseri haber bültenimizde…

Dolar 28 TL'yi denedi! Gelecek hafta döviz rezervleri, bütçe dengesi var

Tüm yurtta olduğu gibi şehrimizde de vatandaşların ve piyasaların yakından takip ettiği döviz kurları geçtiğimiz hafta boyunca yataya yakın bir yükseliş izledi. Dolar 28 TL üzerini denerken Euro ise 29 TL üzerinde haftalık kapanış yaptı.
9 Ekim haftasına 27.68 TL civarında başlayan Dolar kuru serbest piyasada 13 Ekim Cuma günü kapanışı 27.79 TL'den yaptı, hafta boyunca en yüksek 28.11 TL'yi görürken en düşük ise 27.55 TL'yi gördü. 
Euro ise serbest piyasada 9 Ekim haftasına 29.25 TL'de başladı ve Euro 13 Ekim Cuma günü kapanışını ise 29.21 TL'den yaptı hafta boyunca en yüksek 29.78 TL'yi görürken en düşük ise 28.94 TL'yi gördü.
 

Ekonomik Takvimde gelecek hafta neler var?

16 Ekim 2023 Pazartesi:

  • Bütçe Dengesi (Eyl): Bu veri, bütçe gelirleri ile harcamaları arasındaki dengeyi gösterir ve ekonomik durumu yansıtır.

19 Ekim 2023 Perşembe:

  • Brüt Döviz Rezervleri: Ülkenin sahip olduğu döviz rezervini gösterir.
  • Net Döviz Rezervleri: Brüt döviz rezervlerinden borçlar ve diğer aktarımlar çıkarıldıktan sonra elde edilen net döviz rezervini gösterir.

20 Ekim 2023 Cuma:

  • Yıl Sonu Tüketici Fiyat Endeksi (TÜFE) Tahmini (Eki): Tüketici fiyatlarının gelecek dönemdeki tahmin değişimini gösterir. TÜFE, genel olarak enflasyonun bir göstergesidir.
  • Merkezi Hükümet Borç Stoku (Eyl): Harcamanın toplam borç stoku miktarının bir göstergesidir.

Bu ekonomik takvimde yer alan veriler ve olaylar, piyasalar ve ekonomi üzerinde önemli etkiler yaratabilir. Yatırımcılar, bu veriler ve etkinlikleri takip ederek stratejilerini güncelleyebilir ve gelecekteki ekonomik gelişmeler hakkında daha iyi bilgi sahibi olabilirler.