6 yıl sonra Doğalgaz çilesi bitti!

6 yıl sonra Doğalgaz çilesi bitti!
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

KAYSERİ’de TOKİ tarafından Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı işbirliği ile yapılan konutlarda oturan vatandaşlar,  dairelerinde oturmayan komşuları tarafından ödenmeyen doğal gaz faturaları nedeniyle mağdur olmuş ve soğuk tehlikesi ile geçtiğimiz kış karşı karşıya kalmışlardı. Bu konuda sık sık yetkililere çağrıda bulunan vatandaşlar, “Donuyoruz, yardım edin” çağrısında bulunmuştu.

Kayseri Olay Gazetesi ile 38 KENT TV’de vatandaşların yaşadığı çileyi sık sık gündeme taşımıştı.

 

TOKİ sakinleri istediklerine kavuştu, hummalı çalışma başladı

Bazı bina sakinleri bu konuda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a mektup yazıp, yardım istediği doğalgaz da çileli günler sona erdi. Geçen yıl faturalarını ödemeyen komşuları yüzünden soğukla mücadele eden TOKİ  sakinleri sonunda isteklerine kavuştu. Ayrılan ödenekle merkezi sistem olan doğalgaz tesisatı, kombilerle bireysele dönüştürüldü. Evlere bireysel kombiler takıldı. Yani bundan sonra herkes yaktığı kadar ücreti ödeyecek ve ödemeyenler yüzünden bu kez mağdur olmayacak.

 

 

TOKİ tarafından Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı işbirliği ile yapılan konutlarda oturan vatandaşlar,  dairelerinde oturmayan komşuları tarafından ödenmeyen doğal gaz faturaları nedeniyle yıllardır büyük mağduriyet yaşadı.

VATANDAŞ GEÇEN KIŞ YAŞADIKLARINA İSYAN ETMİŞTİ

Donma tehlikesi ile karşı karşıya kaldıklarını geçtiğimiz yıl haber merkezimize aktaran vatandaşlar,

 “Soğuktan öleceğiz. Faturasını ödemeyen, evlerinde yaşamayanların cezasını biz çekiyoruz. Yetkililer, bu haksızlığa el atsın, yardım etsin. Soba yakınca, yasak var ve bu nedenle belediye ceza kesiyor,  ceza ödüyoruz, elektrik kullanınca ısınmada bu kez elektrik faturası ile baş edemiyoruz” şeklinde çağrı da yaptı.

İşte bu yıl da aynı sorunla karşı karşıya kalmanın tedirginliğini yaşayan vatandaşlar, sonunda muratlarına erdi. Vatandaşların bu yöndeki feryadı sonunda yanıt buldu.

6 YILDIR YAŞANAN SORUN ÇÖZÜME KABUŞTU

 38 KENT TV ve Kayseri Olay Gazetesi olarak vatandaşın feryadını  gündeme taşıdığımız doğalgaz sorunu çözüme kavuştu. Melikgazi İlçesi Demokrasi Mahallesi 8’inci  Etapta vatandaşların kış aylarında yaşadığı ısınma sorunu evlere takılan bireysel kombilerle son buldu.

 6 yıldır ısınmak için her yolu deneyen vatandaşlar, evlerine takılan kombilerle kış öncesi büyük mutluluk yaşadı.TOKİ sakinleri,  38 KENT TV ve Kayseri Olay Gazetesi’ne,bu yöndeki haberlerin ardından duyarlılık gösteren yetkililere  teşekkür ederek, bu kış evlerinde  ısınma sorunu yaşamayacaklarını ve doğalgaz faturasını ödemeyenlerin cezasını çekmeyeceklerini söyledi.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN’A TEŞEKKÜR ETTİLER

Bazı vatandaşlar da aynı zamanda sorunu Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a da  ilettiklerini hatırlatarak, “Cumhurbaşkanımıza da teşekkür ediyoruz. Emeği geçen herkeste teşekkür ediyoruz. Bu kış en azından bu korkuyu artık yaşamayacağız” dedi. Diğer yandan binalara kombi takılması konusunda da hummalı çalışma sürüyor. Ekipler, taktıkları kombilerin kullanımı konusunda da vatandaşı bilgilendiriyor.

Haber: Cafer ZENGİN