Dizel araç sahiplerinin beklediği haber geldi!

Kayserili dizel araç sahiplerinin beklediği haber geldi. Motorine indirim geliyor mu? Detaylar Kayseri Olay Gazetesi olarak hazırladığımız Kayseri haber bültenimizde

Dizel araç sahiplerinin beklediği haber geldi!
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Kayserili dizel araç sahiplerinin beklediği haber geldi. Akaryakıt gruplarından motorinin litre fiyatına 2 TL 92 kuruş indirim geliyor. Litre fiyatı 41 TL olan motorinin beklenen indirim ile 7 Ekim 00.01 tarihinde 38 TL seviyesine gerilemesi söz konusu.

Akaryakıt fiyatlarındaki son durum hakkında görüşlerini aldığımız Petrol Ürünleri İşverenler Sendikası Kayseri Bölge Başkanı İbrahim Polat, Kayseri Olay Haber Merkezine yaptığı açıklamada: "Brent petroldeki düşüş sebebiyle motorinde 7 Ekim Cumartesi günü 00.01'den itibaren geçerli olmak üzere 2 TL 92 kuruş indirim bekliyoruz.” dedi. Dizel araç sahiplerinin beklediği haber geldi!Fiyatlar ise rafineri uzaklıkları ve kâr marjlarına göre bayiler, iller ve ilçeler arasında farklılık gösterebiliyor.

Brent petrol nedir?

Kuzey Denizi'nden 1960 yıllarında çıkarılmaya başlanan bir ham petrol karışımıdır. Hafif, tatlı bir ham petrol çeşidi olarak kabul edilir. Ham petrol ise, yeryüzünden çıkarılan ve rafine edilerek petrol ürünlerine dönüştürülen doğal bir kaynaktır. Brent petrol ise fiyatı 84,10 Dolar’dan işlem görüyor.