Dirgenali'den dobra dobra sözler

Dirgenali'den dobra dobra sözler
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Her hafta Salı günü  38 Kent TV’de Hakan Çiftci’nin hazırlayıp sunduğu Sportmen Programı’nın canlı yayın konuğu Kayserispor taraftarı Kapalı Kale oldu.

Kapalı Kale Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Dirgenali ve Hakan Pazan toplamda iki saat boyunca Gazeteci Hakan Çiftci ve Ahmet Çınar ile Kayserispor ve Dernek faaliyetleri hakkında açıklamalarda bulundu.

Kapalı Kale Taraftar Derneği Başkanı Ahmet Dirgenali, grubun 2008 yılında kurulduğunu belirterek, 10 yıllık süreçte Kayserisporluluk bilincinin değiştiğini söyledi.

Kayseri’de Kayserisporlululk daha da artıyor diyen Dirgenali, “Kayserisporluluk bilinci her geçen gün artıyor. 20 yıl önceki taraftar profili ile şimdiki bir değil. Şehirde bizim ve Kayserispor Yönetimi’nin yaptığı aktivitelerle Kayserisporluluk daha da artıyor” sözleriyle başladı.

 

Dirgenali: Kayserispor’u 8-10-15 yaşlarındaki genç nüfusa tanıtmamız lazım

25 yaşından sonra vatandaşları Kayserisporlu yapamadıklarını belirten Dirgenali:  “Sosyal sorumluluk projelerimiz var. Geçtiğimiz yıl bir çok kez yaptık. Köy okulları yardımı, buradaki İlkokulları ziyaret, kütüphaneler yaptık. Allah nasip ederse Hatay’da bir Okula Kayserispor sınıfı kuracağız. Orayı sarı-kırmızılı renklere boyayıp, atkımızı, formamızı koyacağız, Kayserispor ambeli yapacağız. Bundan çok güzel şeyler. Oralara götürdüğümüz ufak boyama kalemidir, atkı, forma defterdir. Bir defa götürdüğümüz yerde ki Köy Okullarındaki kardeşlerimizin Kayserispor’u tutmaktan başka şansları kalmadı artık. O kadar mutlu olup sevindiler ki, boyama kalemini alıp arkadaşına gösteriyorlar, birbirlerine sarılıyorlar. Yani para ile pulla tarif edilecek şeyler değil. Kayserispor’u 8-10-15 yaşlarındaki genç nüfusa tanıtmamız lazım. Artık, 20-25 yaşlarındaki kişileri Kayserisporlu yapamıyorsunuz, anlatamıyorsunuz. Şehrinde Kayserisporlu olması bunlardan geçiyor. Başka türlü olmaz” dedi.

 

Dirgenali: Biz maçlara turistlik gezi yapmaya gitmiyoruz

Deplasman maçlarında Kayserispor’u yalnız bırakmadıklarını vurgulayan Dirgenali, “Biz deplasmanlara turistlik gezi yapmaya gitmiyoruz. Biz denize girmeye, tatile gitmiyoruz. Biz Kayserispor’u desteklemek için gidiyoruz. Eğer vaktimiz olursa olduğumuz yerde duracak halimiz yok, birkaç tur atıyoruz. Bizdeki Kayserispor sevdası genç kardeşlerimize de olumlu yansıyor. Maça gelen ve Kayserisporlu olan bizim ne iş yaptığımızı bilir. Ortada yanlış bir şey olmayınca insanlar sana inanıyor, güveniyor. Deplasmana gittiğimiz de sürekli derim, eğer kötü bir şey olacaksa ilk beni bulsun. Allah kısmet etmesin kötü bir şey. Bir her zaman bu şekilde hareket ettik” diye konuştu.

 

Dirgenali: Geçmiş 10 yıla oran kültürümüz arttı

Kayserispor’a sadece kendilerinin değil de maraton tribünün de destek vermesi gerektiğine parmak basan Dirgenali, “Geçmiş yıllara oran bizim kültürümüz baya bir arttı. En azından Sarı-Kırmızılı ürün giyen, taraftar gibi giyen insan sayısı arttı. Tezahürata katılan sayı ve gurubumuz çok büyüdü. Bizler Kuzey tribünündeyiz, ama maraton tribünündeki seyircilerde destek vermeli. En azından ayıkta durup, alkış yapmalı. Başka şehirlere gidin isimleri yok, kendilerine ait münferit bir profil oluşturmuş. Bizim şehrimizde neden olmasın. İllaki birilerinin yönlendirmesine gerek yok, insanın kendinden olması gerekiyor” şeklinde konuştu.

 

Dirgenali: Bence Milli takıma torpilli futbol çağırıyorlar.

Dirgenali, “Şimdi Milli takımı öyle bir hale getirdiler ki, biz artık milli takımın maçı olup olmadığını bile bilmiyoruz. Milli takım artık bu seviyelere geldi. İstanbul takımlarından futbolcu davet edilmesinin sebeplerinden biriside bu. Bence Milli takıma torpilli futbol çağırıyorlar.” ifadelerini kullandı.

 

Dirgenali: Bu hareketler tamamıyla reklam kokan durumlar.

Dirgenali, 3-2 kazanılan Fenerbahçe maçının galibiyet sevincine Volkan Demirel’in tepki vermesini hoy karşılamadıklarını belirterek, “Şimdi İstanbul’a 500-600 taraftar gitmişsin, orada galip gelmişsin, sevinmek gayet doğal. Şimdi futbolun küflenmiş isimleri Volkan Demirel ve Emde Belüzoğlu gibi. Bu hareketler tamamıyla reklam kokan durumlar. Fenerbahçe Altınordu ve Bursaspor’dan kaleci alındı, Volkan’ın pabucu dama atılacak. Tamamıyla camiaya kendini kabullendirmek için yapılmış bir hareket bence. Bizim Youtube’den yayın yapan Terso diye kanalımız var. Volkan olayını yaşamış Kayserispor tercümanı Yunus Akbulut kardeşimizi davet ettik. Olayı başından sonuna kadar anlattı, bizimkiler bu olayda haklı. Profesyonal Disiplin Kurulu bu olaydan dolayı Volkan Demirel’e ceza vermedi. Nedeni ise, yayıncı kuruluşta olayın görüntüsünün olmaması. Böyle bir şey olur mu? Alanya maçında da yayıncı kuruluşun görüntüsü yoktu, ama Deniz Türüç ceza aldı” diyerek, tepki gösterdi.

 

“Twitter’den resim koymakla destek olmaz”

Belediyelerin destek vermesi konusunda da açıklamada bulunan Dirgenali, “Şehrin Valisi, Belediye Başkanı, hepside takıma destek olmayı Twitter’den bir resim koyup, Kayserispor’a başarılar diyerek, destek olduklarını zannediyorlar. Bunlar kendileri nasıl inanıyorlar, Kayserispor’u desteklediklerini mi sanıyorlar? Kayserispor hepimizin takımı, şahısların değil.  Anadolu kulüplerinde Belediyeler olmazsa sıkıntıyı çok çekersiniz” sözlerini sarfetti.

 

“Yapılan ankette en çok Kurt figürü çıktı”

Kayserispor’un figürünün “Kurt” olmasının hikayesini de anlatan Dirgenali, “İnternetten büyük bir anket yapıldı günlerce. At, Kurt ve Pars vardı anket arasında. En çok kurt figürü çıktı. Erciyes’te ki Yılkı atlarından dolayı At figürü istendi, fakat at ve eşekten dolayı kurt figürüne karar verildi. Kurt figürü yavaş yavaş pankartlarda yerini alıyor. Kulübün resmi sitesinde yer alıyor. Erciyes’in kurtları diye yerleşmeye başlıyor” sözlerini aktardı.  

 

 

 

 

“Kapalı Kale ismini Volkan ağabeyimiz verdi”

Kapalı çarşı ve Kayseri Kalesinin Herkesin merak ettiği Kapalı Kale isminin nasıl gerçekleştiğini açıklayan Dirgenali, “Bizimle beraber Volkan ağabeyimiz var. Bir gün birlikte oturuyoruz, gurubun adı Kapalı Kale olsun dedi. Bize de farklı geldi. Biz aslında peşindeyiz diye İngilizce bir isim düşünüyorduk. Bize de farklı ve çok hoş geldi Kapalı Kale ismi. Kapalı Çarşı ve Kale, Kapalı Kale olsun dedi. Türkiye’de de bu isim yok. Bizim eski ismimiz Çılgınlar 38 idi. Bir sürü Çılgınlar var.”  

 

“Trabzon  - Kayseri kardeşliği 95 yılına dayanıyor”

Tüm Türkiye’nin gıpta ettiği Kayserispor – Trabzonspor kardeşliğinin hangi zamana dayandığını belirten Dirgenali, “Bizim Erciyes Ünversitesi’nde okuyan Emre diye kardeşimiz var kendisi Trabzonlu. 95 yılında Hakan Pazan abimizin kurduğu dostluk köprüsü var, arada bir kopukluk olmuş. Bu kopukluğu da Emre Başer diye bir kardeşimiz yeniden kuruyor. İki takımda birbirine yatsın, maç vermesin. Kimse beklemesin Trabzonspor bizi yeniyor, bizim kardeşimiz değil. Onlarda beklemesin, iyi oynayan kazansın. Ama, ortada bir dostluk olsun. Biz gittik, adamlar bizi, bizde burada onları ağırladık. Gittik, rahatça gezdik, Trabzon esnafı bizi çaya davet etti” diyerek, konu hakkında bilgi verdi.

 

“Otobüsleri dışında 1 TL bile destek almıyoruz”

Dirgenali, Kulüpten maddi bir destek alıyor musunuz sorusuna, “Kulüpten maddi bir destek deplasman otobüsleri dışında 1 TL bile destek almıyoruz. Erol Bedir Başkana, Naci Bedir beye sorabilirsiniz, bizim kulüpten en büyük menfaatimiz deplasmana otobüstür. Başkada bir şey yok. Çok sağolsunlar, deplasmana otobüste hiç sıkıntı çıkarmıyorlar, ne diyorsanız o diyorlar. Deplasmana gidecek bir taraftar Kapalı Kale’nin Facebook sayfası var, ilk duyuruyu oradan yaparız. Oradan telefon numarası ile iletişime geçiliyor. Otobüs ve gidecek taraftar konusunda sınırlama yok, sağolsun Kayserispor yönetimi bu konuda da yardımcı oluyor” ifadeleriyle açıklık getirdi.