Dikkat! Zam gelecek

Kayseri'de otomobil sahipleri başta olmak üzere ulaşım sektörünü yakından ilgilendiren akaryakıt ürünlerinden benzine zam haber geldi. Detaylar Kayseri Olay'da

Dikkat! Zam gelecek

Kayseri'de otomobil sahipleri başta olmak üzere ulaşım sektörünü yakından ilgilendiren akaryakıt ürünlerinden benzine zam haber geldi.

Gelen son bilgiye göre akaryakıt ürünlerinden benzine 21 Haziran Cuma gününden itibaren geçerli olmak üzere 1.35 TL civarı fiyat artışı pompaya yansıyacak. Diğer yandan akaryakıt ürünlerinden motorine fiyat artış durumu ise akaryakıt piyasasının durumuna göre netlik kazanacak. Kurban Bayramı öncesi motorine 1 lira 34 kuruş zam gelmişti.

Dikkat! Zam gelecek

Konuya ilişkin Kayseri Olay’a özel açıklamalar yapan Petrol Ürünleri İşverenler Sendikası Kayseri Bölge Başkanı İbrahim Polat, "21 Haziran Cuma günü geçerli olmak üzere benzin grubunda 1 lira 35 kuruşluk bir fiyat artışı bekliyoruz. Ancak değişikliklerin ne zaman ne kadar olacağı ile ilgili son karar üst makamlarca veriliyor.” dedi.

Brent petrol nedir?

Kuzey Denizi'nden 1960 yıllarında çıkarılmaya başlanan bir ham petrol karışımıdır. Hafif, tatlı bir ham petrol çeşidi olarak kabul edilir. Ham petrol ise, yeryüzünden çıkarılan ve rafine edilerek petrol ürünlerine dönüştürülen doğal bir kaynaktır. Brent petrol 85.46 Dolar’dan işlem görüyor.