Dikkat ulaşımda daha fazla ücret ödemeyin

Kayseri'de dün yapılan toplu ulaşım zammının ardından 80 dakika içerisindeki ücretsiz aktarmada nasıl bir yol izleneceği merak konusu oldu. Ücretsiz aktarma kaldırıldı mı? Detaylar haberimizde.

Dikkat ulaşımda daha fazla ücret ödemeyin
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Kayseri Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Koordinasyon Merkezi (UKOME) tarafından, şehir içi ve ilçe toplu taşıma ücret tarifelerinde güncellemeye gidildi. Yeni güncelleme ile daha önce 16,50 TL olan tam bilet 20 TL, 9,00 TL olan indirimli bilet ise 11 TL’ye yükseldi. Aylık 150 biniş hakkı bulunan indirimli abonman bilet 300 TL (1 biniş 2 TL), yine 150 biniş hakkı bulunan tam abonman bilet 860 TL (1 biniş 5,7 TL) olarak belirlendi. 

UKOME, akaryakıt, bakım, yedek parça giderlerinde oluşan fiyat artışları sebebiyle fiyat güncellemesine gidildiğini aktardı. 

Dikkat ulaşımda daha fazla ücret ödemeyin

Süre 60 dakikaya düşürüldü

Diğer yandan ulaşıma yapılan zammın ardından 80 dakika içerisindeki yapılabilen ücretsiz aktarmanın kaldırılıp kaldırılmadığı merak konusu oldu. Yeni tarifede ücretsiz aktarma süresi 80 dakikadan 60 dakikaya düşürüldü.  Aktarma öğretmen kartları için 5 TL, öğrenci kartları için ise 2,75 TL olarak belirlendi. Ring hatları için ise aktarma ücretsiz olmaya devam edecek.